Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
17/07/2008

Κλιμάκιο του ΣΥΝ στον Ασπρόπυργο και το Θριάσιο Πεδίο

Κλιμάκιο του ΣΥΝ, από το Γιάννη Τόλιο, μέλος της ΕΓ και το Σπύρο Νίκα, μέλος της ΝΕ Δυτ.Αττικής, επισκέφτηκαν χτες τις εστίες πυρκαγιών που κάλυπταν με πυκνούς καπνούς τον Ασπρόπυργο και το Θριάσιο Πεδίο. Από τις επαφές με τους κατοίκους και τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής, διαπιστώθηκε ότι κύρια αιτία έχουν τους εμπρησμούς αποθηκών και αναφλέξεων σε παράνομες χωματερές (σκουπιδότοπους), που «ενδημούν» στην περιοχή.

Δυστυχώς υπάρχουν όλες οι «προϋποθέσεις», οι πυρκαγιές να επαναληφθούν στο εγγύς μέλλον, από τη στιγμή που στο «Θριάσιο» κυριαρχούν «τρικοσμικές» και «τεταρτοκοσμικές» καταστάσεις, λόγω της αυξανόμενης άναρχης δόμησης, επέκτασης οικονομικών δραστηριοτήτων, απουσίας στοιχειώδους χωροταξικού και πολεοδομικού σχεδιασμού, μέτρων αναβάθμισης του περιβάλλοντος και παντελούς έλλειψης φροντίδας για τους χιλιάδες τσιγγάνους που ζουν σε άθλιες συνθήκες στην περιοχή.

Ο ΣΥΝ θεωρεί ότι οι ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ είναι τεράστιες, όπως και της Νομαρχίας Δυτ.Αττικής, που χρόνια τώρα, αντί για μέτρα βιώσιμης ανάπτυξης του «Θριάσιου», αναπαράγουν το άναρχο και αντιπεριβαλλοντικό μοντέλο ανάπτυξης, σε βάρος των κατοίκων. Για μια ελπιδοφόρα προοπτική της περιοχής, χρειάζεται ριζική στροφή στην ασκούμενη πολιτική, με οικολογικά, κοινωνικά και αναπτυξιακά κριτήρια.

To Γραφείο Τύπου