Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
17/07/2008

Δήλωση του Β.Πριμικηρη, μέλους της Ε.Γ. της ΚΠΕ του ΣΥΝ, υπεύθ. Τμήματος Ελληνισμού της Διασποράς, αναφορικά με τη διακομματική συνάντηση για την ψηφο των Ελλήνων της διασποράς που ζήτησε η Υπουργός Εξωτερικών κα Ντ.Μπακογιάννη

Πρέπει να σταματήσει κάποτε ο εμπαιγμός των Ελλήνων της Διασποράς. Δεν είναι δυνατόν η κυβέρνηση της δεξιάς, που στην πραγματικότητα ποτέ δεν πήρε υπόψη της τις προτάσεις των άλλων κομμάτων και το σημαντικότερο την θέληση και τις απόψεις της οργανωμένης έκφρασης των Ελλήνων της Διασποράς, να επανέρχεται, χωρίς να προτείνει κάτι το νέο. στο μεγάλο ζήτημα της ψήφου των αποδήμων. Στα μέσα του καλοκαιριού και με τη λειτουργία της Βουλής μόνο στα θερινά τμήματα έρχεται να ζητήσει διακομματική συνεννόηση για το μέγιστο αυτό θέμα.

Έχουμε βάσιμες υποψίες ότι όλα αυτά γίνονται ενταγμένα σε λογική εκλογικίστικη με στόχο όχι την προώθηση ενός δίκαιου αιτήματος των Ελλήνων της Διασποράς, αλλά την εξυπηρέτηση των μικροκομματικών εκλογικών συμφερόντων της Ν.Δ.

Ο ΣΥΝ και ο ΣΥΡΙΖΑ,, όταν θα έχουν ολοκληρωμένες προτάσεις από την πλευρά της κυβέρνησης. θα τοποθετηθούν υπεύθυνα στο ζήτημα αυτό,

Ο ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ πάντα υποστηρίζουν ότι πρέπει να εξασφαλιστεί η ψήφος των ομογενών που αποτελεί δικαίωμα και μάλιστα συνταγματικά προβλεπόμενο.

To Γραφείο Τύπου