Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
17/07/2008

ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

Ο Πάνος Τριγάζης, μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΝ, έκανε την ακόλουθη δήλωση για την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή στο Ν. Ηλείας:

Όσο και αν προσπαθούν ορισμένοι να ωραιοποιήσουν τις κυβερνητικές επιδόσεις στο νομό μας, κάθε άλλο παρά δικαιωμένος μπορεί να εμφανιστεί ο Πρωθυπουργός μπροστά στους πολίτες της Ηλείας. Αντιθέτως, αυτοκριτική πρέπει να κάνει ο κ. Καραμανλής για το γεγονός ότι παραμένουν μετέωρες οι υποσχέσεις που έδωσε ο ίδιος στους πυρόπληκτους, πριν περίπου ένα χρόνο, με αποτέλεσμα να μην θεωρούνται αξιόπιστες ούτε οι εξαγγελίες για τον πρόσφατο  καταστροφικό σεισμό.

Αν ξέφευγε από τον κομματικό κλοιό κατά την επίσκεψή του, ο Πρωθυπουργός θα βρισκόταν απέναντι σε ανθρώπους ανήσυχους, οργισμένους, γεμάτους ανασφάλεια, πνιγμένους στα προβλήματα. Ανθρώπους που ακούνε συχνά τον τελευταίο μήνα ότι «πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τους σεισμούς», χωρίς κανείς να τους λέει αν θα ζουν με ασφάλεια ή μέσα στην ανασφάλεια και τον φόβο με συνέπεια να εντείνονται οι τάσεις φυγής από τα χωριά. Ανθρώπους που πλήττονται από την επιδρομή της ακρίβειας και τις άλλες συνέπειες των ακραίων νεοφιλελεύθερων πολιτικών που ακολουθεί η κυβέρνηση της Ν.Δ. Αλήθεια τι έχει να πει ο Πρωθυπουργός στους αγρότες που το εισόδημά τους συνθλίβεται από τη μεγάλη αύξηση του κόστους παραγωγής και τις χαμηλές τιμές διάθεσης των προϊόντων τους, που όμως στους καταναλωτές φτάνουν πανάκριβα;

Ακόμα μια επισήμανση: μιλώντας στην Αρχαία Ολυμπία ο Πρωθυπουργός πιθανότατα θα εξυμνήσει την Ολυμπιακή ιδέα της ειρήνης και της συναδέλφωσης των λαών. Αλλά πόσο αξιόπιστες μπορεί να είναι τέτοιες αναφορές όταν η κυβέρνηση φιλοξενεί δραστηριότητες όπως η πρόσφατη κοινή στρατιωτική άσκηση με το Ισραήλ που χαρακτηρίστηκε «πρόβα πολέμου» στο Ιράν;

Ο Ν. Ηλείας είναι ένας νομός με πολλές δυνατότητες. Είχε όμως κατρακυλήσει στις τελευταίες θέσεις σε δείκτες ανάπτυξης μεταξύ των νομών της χώρας μας πριν πληγεί από τις πυρκαγιές και στον σεισμό. Δεν είναι μόνο πυρόπληκτος και σεισμόπληκτος, είναι και δικομματόπληκτος. Το μέλλον του, όπως και όλης της χώρας μας, είναι αριστερά.

To Γραφείο Τύπου