Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
18/07/2008

Συνάντηση Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ.Αλαβάνου με συγγενείς αγνοουμενων Ελλήνων της Αργεντινής

Ο Πρόεδρος της Κοιν. Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Αλαβάνος δέχθηκε  επίσκεψη στα γραφεία στης Βουλής από συγγενείς αγνοουμένων Ελλήνων δημοκρατών  στην Αργεντινή, κατά την περίοδο της Χούντας Βιντέλα.

Κατά την επίσκεψη τους στη χώρα μας,  η κόρη του δολοφονημένου Έλληνο- αργεντινού συνδικαλιστή και ναυτεργάτη Πέτρου Γούτσου , Μόνικα Γούτσου, η ξαδέλφη του Γρασιέλα Ασάν και η ανιψιά του Γιγιερμίνα Γούτσου, ευχαρίστησαν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για τις παρεμβάσεις του στο Ελληνικό κοινοβούλιο,  για τις υποθέσεις που ακόμα δεν έχουν εξιχνιαστεί από τη δικαιοσύνη, των αγνοουμένων και δολοφονημένων Ελλήνων και Ελληνο- αργεντινών ελληνικής καταγωγής.

Ο Αλ. Αλαβάνος  ενημερώθηκε για τα αιτήματα τους προς την Ελληνική Πολιτεία που σχετίζονται με την αναγκαιότητα δικαστικής συνδρομής της χώρας μας, ώστε να οδηγηθούν οι ένοχοι στην δικαιοσύνη. Επίσης για το αίτημα τους να λάβουν την ελληνική υπηκοότητα, την αναγνώριση του αγώνα τους από την  Ελληνική πολιτεία, διότι  την περίοδο που ζήτησαν την βοήθεια της Ελληνικής Πρεσβείας, δεν αντιμετώπισαν ουσιαστική συνδρομή και βοήθεια, σε αντίθεση με τη στάση άλλων Ευρωπαϊκών χωρών που στήριξαν  και στηρίζουν πολύπλευρα των αγώνα τους (δικαστική συνδρομή, λήψη υπηκοότητας, κ,λ.π).

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι είναι  τιμή του ΣΥΡΙΖΑ που  είχε τη δυνατότητα να ακούσει από κοντά τις αγωνίες και τα αιτήματα των συγγενών των Ελλήνων αγνοουμένων. Δεσμεύτηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα εμείνει στην κοινοβουλευτική του παρέμβαση και όχι μόνο,  ώστε να υπάρξει πλήρης δικαίωση και αποκατάσταση της ιστορικής μνήμης των δεκάδων Ελλήνων, Ελληνο- αργεντινών και Ελληνοχιλιανών αγωνιστών, που έδωσαν ότι πολυτιμότερο είχαν για τα ιδανικά της δημοκρατίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της ειρήνης.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν  εκ μέρους της ελληνικής επιτροπής συμπαράστασης στους αγνοουμένους για τα θύματα της Χούντας Βιντέλα (Αργεντινή) και Πινοσέτ (Χιλή) Χριστίνα Πάντζου και Κώστας Ήσυχος.

To Γραφείο Τύπου