Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
28/02/2006

Θετικό βήμα η συνάντηση Ανάν-Παπαδόπουλου

Σχολιάζοντας το κοινό ανακοινωθέν της συνάντησης Ανάν-Παπαδόπουλου, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Παρίσι, ο Π.Τριγάζης, μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνος Εξωτερικής Πολιτικής του ΣΥΝ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Από το κοινό ανακοινωθέν της συνάντησης Ανάν-Παπαδόπουλου στο Παρίσι προκύπτουν θετικά μηνύματα, με σημαντικότερο την προετοιμασία του εδάφους για την επανέναρξη του διακοινοτικού διαλόγου στο πλαίσιο του ΟΗΕ και στη βάση των αποφάσεών του ώστε να λυθεί το Κυπριακό και να επανενωθεί και αποστρατιωτικοποιηθεί η Κύπρος.

Εκφράζουμε την ελπίδα το κοινό ανακοινωθέν να συνοδευτεί από πρακτικά βήματα το ταχύτερο, με τη σύμφωνη γνώμη και των δύο κοινοτήτων. Προς αυτήν την κατεύθυνση θα βοηθήσει και η απόφαση της Ε.Ε. για τους δύο κανονισμούς, που έχουν σχέση με την οικονομική βοήθεια προς την Τουρκοκυπριακή Κοινότητα και το απευθείας εμπόριο.

Μπροστά στη νέα θετική κινητικότητα στο Κυπριακό, θα πρέπει η ελληνική κυβέρνηση να συμβάλλει ενεργά και με δικές της πρωτοβουλίες, ώστε να δημιουργηθεί μια νέα δυναμική για τη δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού.

To Γραφείο Τύπου