Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
21/07/2008

Συνάντηση του Προέδρου του ΣΥΝ Αλ. Τσίπρα με αντιπροσωπεία της Επιτροπής Αγώνα για το ΤΕΑΤΦΕ

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Τσίπρας, μαζί με τον Στ. Μπαγεώργο, υπεύθυνο του τομέα Υγείας και Πρόνοιας του ΣΥΝ και τους  Μ.Βαμβουρέλλη και Γ.Κότσαλη, μέλη του Τμήματος Υγείας και Πρόνοιας του κόμματος, συναντήθηκαν σήμερα με αντιπροσωπεία της Επιτροπής Αγώνα για το ΤΕΑΤΦΕ (Ταμείο Εργαζομένων και συνταξιούχων στο φάρμακο Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα), αποτελούμενης από τους Α.Κατραμαδάκη, Γ.Κακαριάρη και Σ.Νουχάκη, με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Επιτροπής κ. Α.Κωνσταντινόπουλο.

Μετά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος του ΣΥΝ δήλωσε:

Σε μια περίοδο που οι φαρμακευτικές εταιρείες αυξάνουν με ιλιγγιώδεις ρυθμούς τα κέρδη τους, κερδοσκοπώντας εις βάρος της τσέπης των καταναλωτών αλλά και της δημόσιας υγείας, οι ιατρικοί επισκέπτες γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα την εκμετάλλευση του ιατροφαρμακευτικού συμπλέγματος. Την ίδια στιγμή οι δωροδοκίες γιατρών δίνουν και παίρνουν. Οι χαμηλοί μισθοί, η επί της ουσίας κατάργηση του ωραρίου εργασίας και εσχάτως η συρρίκνωση των ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων, έχουν δημιουργήσει ένα ασφυκτικό πλαίσιο.

Η χώρα μας έχει το θλιβερό προνόμιο να είναι η τελευταία σε δημόσιες δαπάνες για την υγεία χώρα της ΕΕ και του ΟΟΣΑ και ταυτόχρονα πρώτη σε ιδιωτικές δαπάνες μετά τις ΗΠΑ. Ταυτόχρονα αποτελεί προνομιακό πεδίο κερδοσκοπίας για τις φαρμακευτικές εταιρείες, εκτός των άλλων και εξαιτίας της έλλειψης μιας σαφούς πολιτικής ενίσχυσης του ρόλου του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκου.

Είναι αναγκαίο να αλλάξει ο τρόπος της ιατρικής ενημέρωσης, να αντιμετωπίζονται οι ιατρικοί επισκέπτες όχι ως εμπορικοί αλλά ως επιστημονικοί συνεργάτες, να υπάρξει ουσιαστική εποπτεία στον έλεγχο τιμών και διανομής των εισαγόμενων και παραγόμενων φαρμάκων.

Ο ΣΥΝ θα στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις τα δίκαια μισθολογικά και εργασιακά αιτήματα των ιατρικών επισκεπτών καθώς και τον αγώνα τους ενάντια στον αντιασφαλιστικό νόμο της κυβέρνησης που υπονομεύει το επικουρικό τους ταμείο.

To Γραφείο Τύπου