Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
22/07/2008

Δηλώσεις του Προέδρου του ΣΥΝ, Αλέξη Τσίπρα, για την Siemens, μετά την συνάντησή του με το Σύνδεσμο Εργαζομένων της Siemens Α.Ε.

Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού, Αλέξης Τσίπρας, συναντήθηκε σήμερα με το Σύνδεσμο Εργαζομένων της Siemens Α.Ε.

Αμέσως μετά τη συνάντηση έκανε την εξής δήλωση:

«Αποδεικνύεται ότι η ΖΗΜΕΝΣ δεν είναι το ίδιο γενναιόδωρη απέναντι  στους εργαζόμενούς της, όσο γενναιόδωρη φάνηκε τουλάχιστον απέναντι στην εξουσία και στα πολιτικά της στελέχη.

Σήμερα κινδυνεύουν άμεσα εκατοντάδες εργαζόμενοι που δουλεύουν εδώ και δεκαετίες στη ΖΗΜΕΝΣ, διότι η μητρική εταιρεία έχει αποφασίσει να αλλάξει κατεύθυνση και να μειώσει τις παραγωγικές της δραστηριότητες στη χώρα μας.

Η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της. Πρόκειται για μια κυβέρνηση ανίκανη να επιλύσει οποιοδήποτε πρόβλημα, κι ένα πρωθυπουργό που βρίσκεται εκτός πραγματικότητας και πηγαίνει στην καμένη αρχαία Ολυμπία προκειμένου να κάνει φιέστες νεολαίας.

Εκατοντάδες εργαζόμενοι απειλούνται να μείνουν στο δρόμο ενώ η κυβέρνηση δεν αξιοποιεί τη δυνατότητα να πιέσει τη ΖΗΜΕΝΣ, προκειμένου να αναστείλει αυτούς τους σχεδιασμούς, όπως έκανε για παράδειγμα η κυβέρνηση της Βραζιλίας και δεν έκλεισε το εργοστάσιο της ΖΗΜΕΝΣ στη Βραζιλία. Η κυβέρνηση, όταν ασχολείται με το θέμα της ΖΗΜΕΝΣ, δεν ασχολείται για να λύσει τα προβλήματα των εργαζομένων, αλλά για να χειραγωγήσει τη δικαιοσύνη μην τυχόν και βγουν και άλλες αποκαλύψεις στη φόρα. Θα σταθούμε στο πλευρό των εργαζομένων και με όλες μας τις δυνάμεις θα προσπαθήσουμε προκειμένου να βγει στο φως η αλήθεια αλλά ταυτόχρονα να προστατευθούν τα δικαιώματα των εργαζομένων στη ΖΗΜΕΝΣ.»

Μπ. Καλαϊτζίδης, (πρόεδρος εργαζομένων ΖΗΜΕΝΣ)

«Είναι απαράδεκτο μετά από 44 χρόνια, όλα αυτά τα χρόνια με εξαγωγές, με ειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, να κλείσει ένα εργοστάσιο το οποίο δεν το έχουν ανάγκη μόνο οι εργαζόμενοι αλλά γενικά η χώρα, μια και το 2,5% του βιομηχανικού τομέα, είναι από το εργοστάσιο ΖΗΜΕΝΣ.»

To Γραφείο Τύπου