Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
22/07/2008

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ Π.Γ. ΤΟΥ ΣΥΝ

Στη σημερινή συνεδρίαση της Π.Γ. συζητήθηκαν ανάμεσα σε άλλα οι δραστηριότητες του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς το επόμενο διάστημα με επίκεντρο τη διαμόρφωση της διακήρυξης του ΚΕΑ για τις ευρωεκλογές, με κεντρικό στόχο την καλύτερη ανταπόκριση του ΣΥΝ στις υποχρεώσεις του.

Επίσης συζητήθηκαν οι επόμενες κινήσεις για την υλοποίηση των αποφάσεων της ΚΠΕ και της ΠΓ όσον αφορά την αναβάθμιση της λειτουργίας των ΜΜΕ του χώρου. Το όργανο ενημερώθηκε για τις συναντήσεις του προέδρου με τις γενικές συνελεύσεις των εργαζομένων και τα Δ.Σ. της Αυγής και του σταθμού ʽστο κόκκινοʼ, οι οποίες έγιναν με πρωτοβουλία του κόμματος σύμφωνα με προηγούμενη απόφαση της ΠΓ, με στόχο την ενημέρωση και τη διαβούλευση όλων των εμπλεκομένων στα ΜΜΕ του χώρου.

Συγκεκριμένα, αποφάσισε κατά πλειοψηφία, εν όψει των γενικών συνελεύσεων των μετόχων των δύο εταιρειών, να καλέσει τους μετόχους να στηρίξουν την πρωτοβουλία του ΣΥΝ για ενοποίηση και αναβάθμιση των ΜΜΕ του χώρου με στόχο: α) την ανάπτυξη της απαραίτητης οικονομίας κλίμακας σε τομείς όπως η διοίκηση, το εμπορικό, η διαφήμιση κλπ. τόσο για λόγους μείωσης κόστους, όσο και για την επίτευξη καλύτερων εμπορικών συμφωνιών, β) την καλύτερη διάταξη και αξιοποίηση του προσωπικού, γ) τον στρατηγικό σχεδιασμό στον χώρο των ΜΜΕ και δ) τη δυνατότητα στοχοθεσίας αλλά και εκπόνησης κατάλληλων επιχειρηματικών σχεδίων για την επίτευξή των στόχων.

Η εν λόγω πρόταση πλειοψήφισε έναντι της ακόλουθης: «Για λόγους αρχής και σεβασμού προς την αυτόνομη ΑΥΓΗ οι σχεδιασμοί που αφορούν την εφημερίδα να αποφασιστούν όχι από την ΠΓ του ΣΥΝ και μάλιστα με προχειρότητα, αλλά από το ΔΣ της εφημερίδας, φυσικά σε συνεργασία με τον ΣΥΝ».

To Γραφείο Τύπου