Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
23/07/2008

Καθυστέρηση αποζημιώσεων αλιέων Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης

Ερώτηση Ε.Αμμανατίδου-Πασχαλίδου προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Σε δύσκολη οικονομική κατάσταση εξακολουθούν να βρίσκονται εκατοντάδες παράκτιοι αλιείς στην Ανατολική  Μακεδονία-Θράκη που οι δουλειές τους επλήγησαν στις αρχές του χρόνου από παρατεταμένη παρουσία φυτοπλαγκτόν στην περιοχή.

Έντονη είναι η δυσαρέσκειά τους προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, γιατί οι υποσχέσεις που αυτό έδωσε στα τέλη του Μάρτη για να προωθηθεί η διαδικασία αποζημίωσης των πληγέντων απʼ το ΕΠΑΛ  (Γʼ Κ.Π.Σ..) καθυστερεί αδικαιολόγητα. Συγκεκριμένα το Υπουργείο αθέτησε την δέσμευσή του -όπως ισχυρίζονται οι φορείς των αλιέων- να στηρίξει οικονομικά την εκπόνηση σχετικής μελέτης απʼ το ΙΝΑΛΕ.

Οι ευθύνες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και της κυβέρνησης γίνονται ακόμη μεγαλύτερες αν αναλογιστεί κανείς ότι ο Επίτροπος Αλιείας της ΚΟΜΙΣΙΟΝ κ. Μπορ έδωσε το «πράσινο φως» για τη συγκεκριμένη περίπτωση αποζημίωσης απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Ευρωβουλευτή Δ. Παπαδημούλη.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

-    Πού οφείλεται συγκεκριμένα η τόση μεγάλη καθυστέρηση στην προώθηση της διαδικασίας αποζημίωσης μέσω του ΕΠΑΛ  των πληγέντων αλιέων.

-    Τι συγκεκριμένα μέτρα προτίθεται να λάβει, ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και να αρθούν τα εμπόδια για την προώθησή τους;

Η ερωτώσα βουλευτής

Ευαγγελία Αμμανατίδου Πασχαλίδου