Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
23/07/2008

Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΝ με εκπροσώπους των Ομοσπονδιών των Σωμάτων Ασφαλείας

Αντιπροσωπεία του ΣΥΝ με επικεφαλής τον Γραμματέα του κόμματος Ν. Χούντη και το μέλος του Τμήματος των Σωμάτων Ασφαλείας του κόμματος συναντήθηκε με εκπροσώπους των Ομοσπονδιών των Σωμάτων Ασφαλείας (ΠΟΑΣΥ, ΠΟΑΞΙΑ, ΠΟΕΥΠΣ, ΠΟΕΠΛΣ, ΕΑΠΣ, ΠΕΑΛΣ) και συζήτησαν τα σοβαρά προβλήματα του προσωπικού των παραπάνω κλάδων.

Οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών οργάνων έθεσαν υπόψη του ΣΥΝ ζητήματα σχετικά με μισθολογικά προβλήματα και την ανάγκη διαμόρφωσης ενός νέου μισθολογίου για την εκπαίδευση του προσωπικού και τον τρόπο πρόσληψης με την ένταξη των κλάδων στο καθεστώς των ανθυγιεινών και επικίνδυνων επαγγελμάτων ταυτόχρονα με την λήψη άμεσων μέτρων για την υγιεινή και ασφάλεια της εργασίας και την προώθηση προγράμματος αντικατάστασης υλικού και οχημάτων και στα τρία σώματα (λιμενικό, πυροσβεστική, αστυνομία).

Ο Γραμματέας του ΣΥΝ δήλωσε την συμπαράσταση του κόμματος στα προβλήματα του προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας και ανέφερε ως αφετηρία της δημιουργίας του την πολιτική που εφάρμοσαν τα δύο μεγάλα κόμματα που κυβέρνησαν μέχρι σήμερα και τα οποία αρνήθηκαν να δουν την εργασιακή και οικονομική πλευρά των προβλημάτων του έλληνα αστυνομικού, λιμενικού και πυροσβέστη.

Δεσμεύτηκε δε ότι θα προβάλλει και θα επιδιώξει λύσεις στα προβλήματά τους μέσα από την Βουλή αλλά και μέσα από αγωνιστικές εκδηλώσεις και πρωτοβουλίες όπου αναπτύσσονται.

To Γραφείο Τύπου