Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
02/03/2006

Συνάντηση ΣΥΝ με ΟΛΜΕ

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ.Αλαβάνος και ο Αλ.Φλαμπουράρης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και υπεύθυνος για θέματα Παιδείας, συναντήθηκαν σήμερα στα γραφεία του κόμματος με τον Πρόεδρο και το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ.

Αμέσως μετά τη συνάντηση έγιναν δηλώσεις:

ΑΛ. ΑΛΑΒΑΝΟΣ: «Είχαμε μια συνάντηση με τον Πρόεδρο και το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ.

Είναι θετικό ότι έχουμε κοινές απόψεις σε πολλά ζητήματα. Είναι θετικό ότι συμφωνούμε ειδικά στα ζητήματα της Συνταγματικής αναθεώρησης, με την άρνηση στην ιδιωτικοποίηση των Πανεπιστημίων αλλά και με την αντίρρηση στην άρση της μονιμότητας για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο.

Έχουμε από κοινού κεντρικό στόχο την αύξηση των δαπανών για την εκπαίδευση στο 5% του ΑΕΠ. Είμαστε τελευταίοι στην Ε.Ε. σε δαπάνες για την εκπαίδευση. Με τέτοιες δαπάνες δεν μπορούμε να επιβιώσουμε.

Έχει μεγάλη σημασία, ανάμεσα στα άλλα, να ικανοποιηθούν αιτήματα των εργαζομένων στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, αλλά και στις υπόλοιπες βαθμίδες της εκπαίδευσης, που έχουν σχέση και με το επίδομα των 170 € και με τις αυξήσεις αλλά και με τις εργασιακές σχέσεις, με τα προβλήματα τα πολύ έντονα που υπάρχουν με τους αναπληρωτές κ.λπ.

Εμείς στηρίζουμε την ΟΛΜΕ και θα παρέμβουμε σ΄ όλες τις διεργασίες που γίνονται και με την παρουσία μας στις κινητοποιήσεις που θα κάνουν αλλά και με προτάσεις και επεξεργασίες στην κατεύθυνση της αλλαγής, βελτίωσης του μοντέλου της δημόσιας και δωρεάν παιδείας στην Ελλάδα.»

ΓΕΩΡΓΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΛΜΕ: Συναντηθήκαμε σήμερα με τον Πρόεδρο του ΣΥΝ σε προγραμματισμένες εκ μέρους της ΟΛΜΕ συναντήσεις με τους Προέδρους όλων των κομμάτων, στους οποίους θέτουμε υπόψη τα αιτήματα της Ομοσπονδίας μας, εκπαιδευτικά και οικονομικά.

Τόνισε και ο Πρόεδρος του ΣΥΝ για το 5% του ΑΕΠ , που είναι ένα από τα βασικά αιτήματα της ΟΛΜΕ, ουσιαστική αύξηση των αποδοχών ώστε οι καθηγητές να ζουν με αξιοπρέπεια από τον μισθό τους. Και παράλληλα εκφράσαμε την άποψη που έχει η ΟΛΜΕ, ότι είμαστε αντίθετοι στην επιχειρούμενη αναθεώρηση του Συντάγματος με στόχο άμεσα βέβαια την εγκατάσταση ιδιωτικών Πανεπιστημίων στη χώρα, με την οποία είμαστε αντίθετοι, και παράλληλα στην άρση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων.

Στα πλαίσια αυτά η Ομοσπονδία διοργανώνει ημερίδες- συγκεντρώσεις σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας και συναντήσεις και με τους άλλους αρχηγούς των κομμάτων.

To Γραφείο Τύπου