Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
18/07/2008

Ελλιπής η υγειονομική κάλυψη των κατοίκων στον Ασπρόπυργο

Ερώτηση Θ.Λεβέντη προς τους Υπουργούς Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Στον Ασπρόπυργο, μια πόλη με περισσότερους από 40.000 μόνιμους κατοίκους, όπου η σύνθεση του πληθυσμού είναι κατά κύριο λόγο εργαζόμενοι που απασχολούνται στις εκατοντάδες βιομηχανίες και βιοτεχνίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, δεν υπάρχει Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου με αποτέλεσμα η μοναδική δημόσια δομή υπηρεσιών υγείας να είναι τα ιατρεία του Ι.Κ.Α.

Σήμερα στα ιατρεία του Ι.Κ.Α., λείπουν γιατροί βασικών ειδικοτήτων όπως Δερματολόγος, Ενδοκρινολόγος και νοσηλευτικό προσωπικό. Επίσης και στις υπόλοιπες βασικές ιατρικές  ειδικότητες, ο αριθμός των γιατρών δεν επαρκεί για να καλύψει πλήρως τις ανάγκες των ασφαλισμένων και των οικογενειών τους για παροχή υπηρεσιών υγείας.

Επιπρόσθετο πρόβλημα είναι ότι αρκετοί γιατροί είναι συμβασιούχοι, με ότι αυτό συνεπάγεται στη δημιουργία ελλείψεων σε ιατρικές υπηρεσίες και στην ανατροπή των εργασιακών δικαιωμάτων τους. Επίσης δεν υπάρχει Ακτινολογικό και Μικροβιολογικό εργαστήριο, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των ασφαλισμένων, αλλά και την οικονομική αιμορραγία του Ι.Κ.Α. προς όφελος των ιδιωτών.

Κατόπιν αυτών, ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί, τι μέτρα προτίθενται να πάρουν ώστε:

Ο ερωτών Βουλευτής

ΘΑΝΑΣΗΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ