Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
25/07/2008

Στην Κομισιόν το θανατηφόρο ατύχημα στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος. Ερώτηση - παρέμβαση του Δ.Παπαδημούλη.

Ερώτηση προς την Κομισιόν κατέθεσε σήμερα ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Δ. Παπαδημούλη ζητώντας να διεξάγει έρευνα για τα συχνά θανατηφόρα ατυχήματα στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος και να λάβει μέτρα για την προστασία των εργαζομένων στην περιοχή.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

«Έκρηξη σημειώθηκε χθες (25.7.08) σε αμπάρι πλοίου στο οποίο εκτελούνταν εργασίες επισκευής στην ναυπηγοεπικευαστική ζώνη Περάματος, μέχρι στιγμής οκτώ εργαζόμενοι έχουν χάσει τη ζωή τους. Το τραγικό αυτό ατύχημα είναι το πλέον πρόσφατο σε μια σειρά επαναλαμβανόμενων εργατικών ατυχημάτων με ανθρώπινα θύματα. Είναι προφανές ότι η εγκληματική κακή εφαρμογή των κανόνων ασφάλειας και υγιεινής στην εργασία στην περιοχή της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης Περάματος κοστίζει ανθρώπινες ζωές.

Ερωτάται η Επιτροπή:

Προτίθεται να διεξάγει έρευνα για τα επαναλαμβανόμενα εργατικά ατυχήματα στην περιοχή του Περάματος; Ποια μέτρα προτίθεται για να προστατέψει τους εργαζομένους στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη; Πώς κρίνει την εφαρμογή της Οδηγίας 89/391/ΕΟΚ σχετικά με την εφαρμογή μέτρων για την προώθηση της βελτίωσης της ασφάλειας και της υγείας των εργαζομένων κατά την εργασία και των σχετικών ειδικών οδηγιών καθώς και της Οδηγίας 94/9/ΕΚ σχετικά με την προσέγγιση των νομοθεσιών των κρατών μελών για τις συσκευές και τα συστήματα προστασίας που προορίζονται για χρήση σε εκρήξιμες ατμόσφαιρες; Έχει ενσωματωθεί στην ελληνική έννομη τάξη η Οδηγία 2007/30/ΕΚ σχετικά με την τροποποίηση της οδηγίας 89/391/ΕΟΚ του Συμβουλίου, των ειδικών οδηγιών της καθώς και των οδηγιών του Συμβουλίου 83/477/ΕΟΚ, 91/383/ΕΟΚ, 92/29/ΕΟΚ και 94/33/ΕΚ, με σκοπό την απλούστευση και τον εξορθολογισμό των εκθέσεων εφαρμογής;»

To Γραφείο Τύπου