Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
28/07/2008

Δήλωση Παν. Λαφαζάνη σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Γ.Αλογοσκούφη, μετά τη συνεργασία του με τον Πρωθυπουργό

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ και βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Βʼ Πειραιά, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ. Γ. Αλογοσκούφη μετά τη συνεργασία του με τον Πρωθυπουργό κ. Κ. Καραμανλή, έκανε την παρακάτω τοποθέτηση:

«Όσο ο κ. Γ. Αλογοσκούφης προσπαθεί να καλλωπίσει την κυβερνητική οικονομική πολιτική, τόσο προκαλεί τον ελληνικό λαό και τη νοημοσύνη του.

Σε αυτή τη χώρα οι πάντες γνωρίζουν ότι ο προϋπολογισμός είναι υπό κατάρρευση, η ανάπτυξη σε τροχιά ραγδαίας υποχώρησης, ο πληθωρισμός βρίσκεται εκτός ελέγχου, η πραγματική ακρίβεια καλπάζει και τα εξωτερικά ελλείμματα έχουν σπάσει κάθε «ρεκόρ», ενώ σχεδιάζονται νέα φθινοπωρινά εισπρακτικά μέτρα σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων.

Αυτά που πραγματικά «θριαμβεύουν» στην Ελλάδα, είναι η μονόπλευρη σκληρή λιτότητα σε μισθούς-συντάξεις και η διάλυση των εργασιακών σχέσεων.

Αυτή την σκληρή λιτότητα και τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων στις ΔΕΚΟ υπηρετεί η θερινή πραξικοπηματική κυβερνητική τροπολογία. Τα όποια ελλείμματα στις ΔΕΚΟ δεν οφείλονται στους εργαζόμενους και τις απολαβές τους, αλλά στο διαχρονικό όργιο κακοδιαχείρισης, σπατάλης και σκανδάλων που με ευθύνη της κυβέρνησης συνεχίζεται και κλιμακώνεται στις δημόσιες κοινωφελείς εταιρείες.

Η συνέχιση των (αντικοινωνικών) «μεταρρυθμίσεων» που εξαγγέλλει η κυβέρνηση, έχει μια και μόνη προδιαγεγραμμένη κατάληξη: μια οικονομία σε αδιέξοδο με τους εργαζόμενους να οδηγούνται σε ένα καινούργιο «εργασιακό μεσαίωνα» ».

To Γραφείο Τύπου