Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
06/03/2006

Ο Ν.Βούτσης, μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ, έκανε το παρακάτω σχόλιο σε σχέση με τις δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες

Το χαρακτηριστικό αυτού του κύματος των δημοσκοπήσεων είναι «η ισοπαλία στα χαμηλά» Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, η Ν.Δ. ξεφούσκωσε σχετικά γρήγορα, το ΠΑΣΟΚ μένει σταθερά στάσιμο στα χαμηλά.

Οι συνέταιροι του δικομματισμού μειώνουν την συνολική τους επιρροή, αλλά η κοινωνία δεν δίνει ακόμα σήμα ελπίδας για τη διάρρηξη του δικομματικού πλαισίου σε προοδευτική κατεύθυνση, ενώ την ίδια ώρα αποδοκιμάζει τις ακραίες νεοφιλελεύθερες και τις αυταρχικές πολιτικές.

Η κατακερματισμένη Αριστερά, εμείς ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και το ΚΚΕ, ενισχύεται οριακά, κρατώντας χαμηλά τη δυναμική αυτών των χώρων για διαφορετικούς λόγους.

Σε ότι αφορά το κόμμα μας, το ποσοστό των δημοσκοπήσεων, χωρίς αναγωγή, ενώ δεν μας ικανοποιεί σε σχέση με τους στόχους που έχουμε θέσει, είναι ικανό για να αποτελέσει μια νέα αφετηρία για μεγαλύτερη σαφήνεια λόγου και προθέσεων, για περισσότερη κινηματική δράση και κοινωνική ευαισθησία, για διακριτή ταυτότητα της ριζοσπαστικής ανανεωτικής Αριστεράς.

Όλες οι μετρήσεις κι αυτού του κύματος των δημοσκοπήσεων, με εξαίρεση μία η οποία και προβλήθηκε ιδιαιτέρως επικοινωνιακά επί μέρες για προφανείς πολιτικούς λόγους, δίνουν απάντηση και στις Κασσάνδρες της επικοινωνίας και της πολιτικής του ευρύτερου αριστερού χώρου. Ας προβληματιστούν όλοι όσοι πασχίζουν για να εκβιάσουν τις εξελίξεις αλλά και τις απόψεις της ηγεσίας και των μελών του κόμματος, να κινδυνολογήσουν και να αφορίσουν την πολιτική μας ώστε να ενσωματωθεί ο χώρος μας στη, νέας έκδοσης, Κεντροαριστερά.

Είναι κατανοητό όσοι επιλεκτικά ερμηνεύουν κι όταν είναι σταθερά αρνητικά προκατειλημμένοι να μην αναγνωρίζουν την επιμονή μας και να τους ενοχλεί η επιρροή μας. Η δικιά μας Αριστερά δεν έχει ημερομηνία λήξης, έχει μέλλον και ανταποκρίνεται σε σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες.

To Γραφείο Τύπου