Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
30/07/2008

TΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΔΟΥΜΕ; Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ, σχολιάζοντας την τροπολογία Αλογοσκούφη για τις ΔΕΚΟ, και την αντικατάσταση βουλευτή της ΝΔ, έκανε την εξής δήλωση:

«Για να μπορέσει η κυβέρνηση να περάσει δυο αντισυνταγματικά και αντεργατικά νομοσχέδια και δυο τροπολογίες μέσα σε πέντε μόλις συνεδριάσεις, αντικαθιστά όσους βουλευτές έχουν δημόσια διακηρύξει την αντίθεσή τους με τις ρυθμίσεις που προωθούνται από το Υπουργείο Οικονομίας.

Η κυβέρνηση του κ. Καραμανλή επιλέγει να «τιμωρήσει» τους μικρομεσαίους εργαζόμενους για τις προβληματικές ΔΕΚΟ, αφήνοντας ασφαλώς στο απυρόβλητο τους υπεύθυνους για τη λειτουργία των ΔΕΚΟ, δηλαδή τους διοικητές, διευθύνοντες συμβούλους και προέδρους που η ίδια επέλεξε και που, παρʼ όλους τους σκανδαλώδεις μισθούς τους, το μόνο που κατάφεραν ήταν να δημιουργήσουν νέα χρέη ή να μεγιστοποιήσουν τις προηγούμενες ζημιές.

Ο ΣΥΝ καλεί όλους τους εργαζόμενους σε έναν αγώνα για τα αυτονόητα. Για να μην περάσει η διάλυση των εργασιακών σχέσεων και η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας στις ΔΕΚΟ, αλλά και για να μη γενικευθεί ο εργασιακός μεσαίωνας που τόσο επιθυμεί η κυβέρνηση.»

To Γραφείο Τύπου