Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
30/07/2008

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας, μετά την συνάντηση που είχε σήμερα με το Προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών, δήλωσε:

«Οι κυβερνήσεις όλων των τελευταίων χρόνων απαξίωσαν τον ΟΣΕ. Διόρισαν διοικήσεις οι οποίες μεγιστοποίησαν τα έξοδα, μεγιστοποίησαν τις ζημιές και σήμερα η κυβέρνηση του κ. Καραμανλή έρχεται να ζητήσει τα ρέστα από τους εργαζόμενους.

Αντί να δει ποιοι φταίνε που όλα τα προηγούμενα χρόνια μεγιστοποιήθηκαν οι ζημιές, αντί να δει πώς είναι δυνατόν να υπήρχαν μισθοί, και να υπάρχουν ακόμα, διευθυνόντων συμβούλων, προέδρων των θυγατρικών εταιριών ή συμβούλων των διοικήσεων, που είναι έξω από τα πραγματικά όρια, θέλει να συρρικνώσει εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις δεκαετιών.

Έχουμε μια κυβέρνηση η οποία δεν τολμά να δει τον εαυτό της στον καθρέφτη γιατί φοβάται με αυτό που θα αντικρίσει. Οι περίφημες μεταρρυθμίσεις που με πομπώδες ύφος εξήγγειλε ο πρωθυπουργός προεκλογικά, έχουν μετατραπεί σε θερινά πραξικοπηματάκια. Κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα που για να πραγματοποιηθούν χρειάζεται η αντικατάσταση βουλευτών στο θερινό τμήμα. Το δυσάρεστο όμως είναι ότι όσο αυτή η κυβέρνηση καταρρέει, τόσο διακατέχεται από την εκδικητική μανία να θέλει να συμπαρασύρει μαζί της ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Πρέπει όμως να την σταματήσουμε.»

Τσαλικάκης Γιώργος, (πρόεδρος Π.Ο.Σ.)

«Σήμερα είχαμε την τιμή και τη χαρά να υποδεχθούμε τον πρόεδρο του ΣΥΝ και του αναλύσαμε τα προβλήματα που απασχολούν αυτή την ώρα το σιδηρόδρομο και τους σιδηροδρομικούς και να καταδείξουμε ότι το επάγγελμά μας και εμείς οι ίδιοι οι σιδηροδρομικοί δεχόμαστε αυτή την ώρα έναν ανηλεή πόλεμο με κατασκευασμένα και χαλκευμένα δημοσιεύματα τα οποία δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Μας δόθηκε η ευκαιρία να του πούμε τι φταίει και ο σιδηρόδρομος βρίσκεται στο χάλι που βρίσκεται και τι πρέπει να γίνει προκειμένου να αναπτυχθεί και να γίνει εφάμιλλος των ευρωπαϊκών δικτύων, προκειμένου και οι σιδηροδρομικοί που δουλεύουν σʼ αυτόν να δουλεύουν και με καλύτερες συνθήκες και πιο ανθρώπινες.

Έχουμε πάρει απόφαση σα διοίκηση της ΠΟΣ να δώσουμε αυτές τις μέρες στη δημοσιότητα τα δικά μας φύλλα μισθοδοσίας με τα οποία θα αποδειχθεί περίτρανα για ποιους παχυλούς μισθούς μιλάμε.

Θεωρούμε την τροπολογία Αλογοσκούφη πραξικοπηματική ως προς το χρόνο που γίνεται και αντισυνταγματική. Θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας και με τις άλλες ΔΕΚΟ με πρώτη τη ΓΣΕΕ για να αντιπαλέψουμε αυτή την τροπολογία»

To Γραφείο Τύπου