Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
07/03/2006

Με αφορμή τις δηλώσεις του πρωθυπουργού για την συμπλήρωση διετίας διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας ο Γραμματέας της ΚΠΕ του ΣΥΝ Νίκος Χουντής τόνισε:

«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στον απολογισμό της διετίας δεν μπορεί , όσο και αν το προσπαθεί με την επίκληση του κεντρώου και μεσαίου χώρου, να εξωραΐσει τις αντιλαϊκές πολιτικές που ακολούθησε αυτό το διάστημα.

Όλα τα μέτρα που πήρε στην διετία ήταν σε βάρος των εργαζομένων , της νεολαίας, και υπέρ των τραπεζιτών , του ΣΕΒ και των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων.

Σήμερα παρά την κοινωνική δυσφορία και τους αγώνες που ξεδιπλώνονται επιμένει στην εφαρμογή των νεοφιλελεύθερων <<μεταρρυθμίσεων >> της που θα οξύνουν τα κοινωνικά προβλήματα και θα επιδεινώσουν την θέση των εργαζομένων .

Οι άνεργοι , οι συνταξιούχοι , οι νέοι δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Τα θύματα του νεοφιλελευθερισμού δεν έχουν τίποτα να κερδίσουν από την ενίσχυση των κομμάτων που προωθούν αυτές τις πολιτικές

'Αλλωστε η ηγεσία ης αξιωματικής αντιπολίτευσης με την συναίνεση ή την ανοχή της σε κρίσιμες κυβερνητικές επιλογές δεν μπορεί να εκφράσει την έντονη δυσαρέσκεια των κοινωνικών στρωμάτων που πλήττονται από τις αντιλαϊκές πολιτικές.

Ο ΣΥΝ αντιπολιτεύεται σταθερά στο κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο την κυβερνητική πολιτική της ΝΔ και αποκαλύπτει από θέσεις προγραμματικής αυτονομίας της Ριζοσπαστικής Αριστεράς τα αδιέξοδα αυτών των επιλογών.

Επιμένουμε ότι η ανάπτυξη και η ενίσχυση των κοινωνικών αγώνων και η συσπείρωση της αριστεράς και των δυνάμεων που αντιδρούν στις κυρίαρχες λογικές αποτελούν βασική προϋπόθεση για να ηττηθεί η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας και να διαμορφωθούν συσχετισμοί σε βάρος του συναινετικού δικομματισμού και υπέρ των δυνάμεων της Αριστεράς για την προώθηση εναλλακτικών προς τον νεοφιλελευθερισμό πολιτικών.»

To Γραφείο Τύπου