Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
09/03/2006

Ανακοίνωση της Πολιτικής Κίνησης ΣΥΝ Ευοσμου

Η Πολιτική Κίνηση Ευόσμου του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ καταδικάζει απερίφραστα την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Ευόσμου που αποφάσισε να απαγορεύσει την εγκατάσταση αποθεραπευθέντων πρώην ασθενών του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσ/νίκης σε κτίριο που βρίσκεται στο δήμο μας, αλλά και σε όλη την επικράτεια του δήμου.

Πρόκειται για επιδοτούμενο πρόγραμμα σύμφωνα με το οποίο πρώην ασθενείς του Ψυχιατρείου, που έχουν αποθεραπευτεί και έχουν λάβει εξιτήριο, αλλά δεν έχουν συγγενείς να τους υποδεχθούν, εγκαθίστανται σε σπίτια που ενοικιάζει το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο, για την κοινωνική τους επανένταξη.

Αυτή τη στιγμή λειτουργούν περίπου 40 τέτοια σπίτια στο πολεοδομικό συγκρότημα Θεσ/νίκης.

Με αυτή την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου ο δήμος Ευόσμου δυσφημείται πανελλαδικά και αποδεικνύεται ότι ο ρατσισμός και ο φόβος του πολιτικού κόστους δεν ξεχωρίζει δεξιούς, σοσιαλιστές ή κομμουνιστές δημοτικούς συμβούλους.

Καταδικάζουμε , επίσης, την στάση κάποιων πολιτών , που με παραπληροφόρηση για ναρκωτικά και υπερμεγεθύνοντας ανύπαρκτους κινδύνους, άσκησαν πίεση στο δημοτικό συμβούλιο και προπηλάκισαν δημόσια συνδημότη μας που εξέφρασε αντίθετη άποψη μπροστά στις κάμερες της τηλεόρασης.

Καλούμε τους πολίτες, που ακόμη πιστεύουν σε μια κοινωνία αλληλεγγύης, να αντισταθούν στους νέους «Καιάδες» που δρομολογούνται.

Πιστεύουμε ότι το μέτρο του πολιτισμού μιας κοινωνίας κρίνεται από τον τρόπο που αντιμετωπίζει τις ομάδες των ανθρώπων που μειονεκτούν (τους ψυχικά ασθενείς, τους εξαρτημένους από ουσίες, τους μετανάστες κλπ)

H Πολιτική Κίνηση Ευοσμου Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου