Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
06/08/2008

Δήλωση Στρατούλη για συμβασιούχους: Οι νέοι και οι νέες θέλουν δουλειές και όχι δούλεμα

Ο Δημ. Στρατούλης, μέλος ΠΓ και υπεύθυνος εργατικής πολιτικής του ΣΥΝ, σχετικά με τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα για προσλήψεις συμβασιούχων, έκανε την εξής δήλωση:

Οι νέοι και οι νέες θέλουν δουλειές και όχι δούλεμα.

«Η πρακτική της κυβέρνησης της ΝΔ να δημιουργεί νέες μεγάλες στρατιές ανασφαλών προσωρινά ή μερικά εργαζομένων συμβασιούχων , τη στιγμή μάλιστα που έχει καταπατήσει ωμά την προεκλογική της δέσμευση το 2004 για τακτοποίηση των μέχρι τότε συμβασιούχων, αφού με το ΠΔ Παυλόπουλου η συντριπτική τους πλειοψηφία αποκλείστηκε, είναι όχι μόνο ρουσφετολογική και πελατειακή αλλά και πολιτικά και ηθικά ανεπίτρεπτη.

Η πρακτική του ΠΑΣΟΚ να χύνει κροκοδείλια δάκρυα για τους συμβασιούχους της κυβέρνησης της ΝΔ, όταν το ίδιο κρατούσε πολιτικά ομήρους για πολλά χρόνια 250.000 συμβασιούχους, είναι καθαρά υποκριτική και δημαγωγική.

Οι κοκορομαχίες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για το ποιος από τους δυο προσέλαβε περισσότερους νέους και νέες ως συμβασιούχους, δηλαδή ως σύγχρονους πολιτικούς ομήρους και σκλάβους, αποτελεί νοσηρό φαινόμενο του φθαρμένου και διεφθαρμένου δικομματισμού.

Οι εποχές όμως έχουν αλλάξει. Οι νέοι και οι νέες δεν βολεύονται με ανασφαλή, προσωρινή, και μερική εργασία, με αντάλλαγμα την συνείδηση και την ψήφο τους. Δεν θέλουν πια δούλεμα, αλλά δουλειές, πλήρη, σταθερή και ποιοτική εργασία για όλους και όλες.»

To Γραφείο Τύπου