Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
06/08/2008

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ, με αφορμή την σημερινή συνάντηση του κ. Αλογοσκούφη με τον πρωθυπουργό και τις διαρροές για την εφαρμογή αντικειμενικών κριτηρίων στην φορολόγηση των ελευθέρων επαγγελματιών

Η αποτυχία εφαρμογής του φετινού προϋπολογισμού σε συνδυασμό με τις νεοφιλελεύθερες αγκυλώσεις που διακατέχουν την κυβέρνηση έχουν οδηγήσει σε νευρική κρίση την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών.

Έτσι, μετά τις σκέψεις περί αύξησης του ΦΠΑ αναζητούν το επόμενο θύμα τους. Οι διαρροές των τελευταίων ημερών περί εφαρμογής αντικειμενικών κριτηρίων στην φορολόγηση των ελευθέρων επαγγελματιών δεν θα οδηγήσει στην Δημοσιονομική αποσυμπίεση  αλλά σε νέες στρεβλώσεις του φορολογικού συστήματος.

Άλλωστε το σύνολο των ελευθέρων επαγγελματιών δεν αποτελούν μια ενιαία εισοδηματική τάξη, αλλά μια εντελώς ανομοιογενή. Η ισοπεδωτική φορολογική αντιμετώπισή τους μέσω της επαναφοράς των αντικειμενικών κριτηρίων θα οδηγήσει σε νέες κοινωνικές αδικίες όπου θα φορολογούνται με τον ίδιο τρόπο πολίτες με διαφορετικά πραγματικά εισοδήματα.

Για τον ΣΥΝ Ριζική Φορολογική Μεταρρύθμιση ήταν και παραμένει το μεγάλο ζητούμενο.

 Τα βασικά χαρακτηριστικά μιας τέτοιας πολιτικής πρέπει να είναι:

Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, και οι αδύνατοι οικονομικά πολίτες, δεν μπορούν να αποτελούν την εύκολη λύση για την κάλυψη της μαύρης τρύπας του προϋπολογισμού.   

To Γραφείο Τύπου