Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
08/08/2008

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ, με αφορμή την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Πεκίνο ξεκινούν μέσα σε διθυραμβικές εκδηλώσεις και δηλώσεις όλου του ολυμπιακού κατεστημένου με αναφορές σε ιδεώδη όπως φιλία των λαών, ελευθερία, παγκόσμια ειρήνη, άμιλλα και άλλα.

Όλο και περισσότεροι πολίτες σʼ όλον τον πλανήτη και στην χώρα μας καταλαβαίνουν ότι η πραγματικότητα είναι εντελώς αντίθετη. Το κρατικό κινεζικό καθεστώς κάνει επίδειξη δύναμης και εντυπωσιακής εισόδου στην παγκόσμια οικονομική και πολιτική σκηνή. Σε συνεργασία με τις πολυεθνικές και τους συνεργάτες τους, τους «αθάνατους» της ΔΟΕ, στήνουν ένα τρελό πανηγύρι δισεκατομμυρίων ανακατεμένο με ντόπες, προπαγάνδα και μιντιακή εκμετάλλευση των αθλητών.

Είναι σαφές ότι οι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες ουδεμία σχέση έχουν με τα όποια ολυμπιακά ιδεώδη. Ταυτόχρονα η δυσφήμηση κάθε σοσιαλιστικής έννοιας και ιδέας από το αυταρχικό καθεστώς της Κίνας γίνεται μέσα από την ασύλληπτη και απάνθρωπη εκμετάλλευση των Κινέζων πολιτών που ζουν τα αποτελέσματα της παγκοσμιοποιημένης οικονομίας μέσα σε συνθήκες ενός σύγχρονου Μεσαίωνα.

Το μυαλό και η καρδιά των Αριστερών και σκεπτόμενων ελλήνων βρίσκεται στο πλευρό των εκατοντάδων εκατομμυρίων πολιτών της Κίνας.

To Γραφείο Τύπου