Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
10/03/2006

O Γ. Δραγασάκης, βουλευτής Β' Αθηνών, αναφερόμενος στην απόφαση της Eurostat για τον τρόπο καταγραφής των στρατιωτικών δαπανών, δήλωσε:

"Η απόφαση της Eurostat, για τον τρόπο καταγραφής των στρατιωτικών δαπανών, αναδεικνύει ξανά το θέμα της σωστής απεικόνισης των δημοσιονομικών μεγεθών και της διαφάνειας της δημοσιονομικής διαχείρισης. Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ο προσχηματικός χαρακτήρας της λεγόμενης "απογραφής" και επιβεβαιώνεται η ανάγκη ενός συστήματος σταθερού, διαφανούς και κοινά αποδεκτού κι ενός γραφείου για τον προϋπολογισμό στη βουλή, αίτημα, απέναντι στο οποίο η κυβέρνηση της ΝΔ, κωφεύει.

Από μέρους της κοινοβουλευτικής ομάδας του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς:

α) Επαναφέρουμε την πρότασή μας για τη δημιουργία γραφείου για τον προϋπολογισμό στη βουλή και για τη διαμόρφωση ενός διαχρονικά σταθερού, διαφανούς και κοινά αποδεκτού συστήματος απεικόνισης των δημοσιονομικών μεγεθών.

β) Ζητούμε την άμεση σύγκληση της Επιτροπής του άρθρου 31Α (Επιτροπή για τον Απολογισμό και το Γενικό Ισολογισμό του Κράτους) και την παρουσία σ' αυτήν του υπουργού Οικονομίας & Οικονομικών, προκειμένου να εξεταστεί η πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού, καθώς και η μέθοδος καταγραφής των στρατιωτικών δαπανών που εφαρμόζει η κυβέρνηση και οι συνέπειες από την απόφαση της Eurostat σε ό,τι αφορά τη διαμόρφωση των ελλειμμάτων".

To Γραφείο Τύπου