Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
11/08/2008

Δήλωση Β.Πριμικήρη σχετικά με τις πολεμικές επιχειρήσεις σε Γεωργία και Οσσετία

Ο Βασίλης Πριμικήρης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΚΠΕ του ΣΥΝ, υπεύθυνος για θέματα ελληνισμού της διασποράς, σχετικά με τις πολεμικές επιχειρήσεις σε Γεωργία και Οσσετία, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Να σταματήσουν τώρα οι πολεμικές επιχειρήσεις στην Γεωργία και Οσσετία. Η αμερικανονατοϊκή λογική της αποσταθεροποίησης, για τον έλεγχο των πηγών ενέργειας, είναι καταστροφική για την ειρηνική συνύπαρξη λαών που έζησαν ειρηνικά μαζί δεκάδες χρόνια.

Ο άμαχος πληθυσμός και μαζί του οι πάνω από οχτώ χιλιάδες απόδημοι της Γεωργίας και της Οσσετίας δεν πρέπει και δεν μπορεί να γίνουν τα αδικοχαμένα  θύματα των εγκληματικών πολεμικών επιχειρήσεων, αυτές τις ημέρες και τις ώρες, σε αυτή την μαρτυρική περιοχή της Ασίας.

Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει αμέσως να ενεργοποιηθεί για να σταματήσει αυτός ο παράλογος πόλεμος που κάθε άλλο παρά τα συμφέροντα των λαών στην περιοχή εξυπηρετεί. Να προστατευτούν με κάθε μέσο οι έλληνες συμπατριώτες μας που βρίσκονται στην εμπόλεμη περιοχή. Η Γ.Γ.Α.Ε. απόδημου Ελληνισμού και το Υπουργείο Εξωτερικών να οργανώσουν αμέσως:

1.    Την μεταφορά των ελλήνων της Γεωργίας και των γύρω περιοχών που το επιθυμούν στην Ελλάδα και την προσωρινή στήριξή τους μέχρι να τερματιστούν τα δραματικά πολεμικά γεγονότα.

2.    Να αποσταλεί και διανεμηθεί οικονομική και ιατροφαρμακευτική βοήθεια στους έλληνες της Γεωργίας με τη συνεργασία των προξενικών αρχών και των οργανωμένων εκφράσεων του ελληνισμού στην περιοχή».

To Γραφείο Τύπου