Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
13/08/2008

ΘΕΡΙΝΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΟΣΕ

Ο Π.Λαφαζάνης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ,  υπεύθυνος οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής, σχολιάζοντας τα μέτρα που ανακοίνωσε ο κ. Κ.Χατζηδάκης  για τον ΟΣΕ, έκανε την παρακάτω τοποθέτηση:

Το σχέδιο μέτρων για τον ΟΣΕ που ανακοίνωσε παραμονές δεκαπενταύγουστου ο κ. Κ. Χατζηδάκης αποτελεί ένα θερινό κυβερνητικό πραξικόπημα συρρίκνωσης, απαξίωσης, διάλυσης και παράδοσης  του ΟΣΕ στα ιδιωτικά συμφέροντα, με την παράλληλη εξάρθρωση των εργασιακών σχέσεων στον οργανισμό.

Η άθλια δημαγωγία της κυβέρνησης για τα δήθεν ελλείμματα του ΟΣΕ είναι απολύτως πλασματική, συκοφαντική και προσχηματική.

Και αυτό διότι τα ελλείμματα στον ΟΣΕ προέρχονται:

Η κυβέρνηση αντί να αντιμετωπίσει αυτά τα προβλήματα, με τα μέτρα που ανακοίνωσε δίνει τη χαριστική βολή στο παρόν και το μέλλον του ΟΣΕ αλλά και στην ανάπτυξη του σιδηροδρόμου στη χώρα μας.

Συγκεκριμένα με τα μέτρα που ανακοίνωσε ο κ. Κ.Χατζηδάκης μεταξύ άλλων:

Το μείζον εθνικό έγκλημα σε βάρος του ΟΣΕ και κατʼ επέκταση σε βάρος του ελληνικού λαού, της ανάπτυξης και του περιβάλλοντος, που επιχειρεί η κυβέρνηση, δεν θα περάσει. Μπορεί να το εμποδίσει ένα μεγάλο ενιαίο μέτωπο των  εργαζομένων και των πολιτών της χώρας μας, που οραματίζεται μια προοδευτική Ελλάδα και όχι μια χώρα «προτεκτοράτο» των αγορών, των ιδιωτικών συμφερόντων και των πολυεθνικών εταιρειών.

Η χώρα, όσο ποτέ, χρειάζεται ένα δημόσιο, ανασυγκροτημένο σύγχρονο και αποτελεσματικό ΟΣΕ, που θα διοικείται με διαφάνεια και αξιοκρατία, ο οποίος θα πρωτοστατήσει επιτέλους για τη διαμόρφωση ενός σύγχρονου γρήγορου και προσιτού σιδηροδρομικού δικτύου, που θα καλύπτει όλη τη χώρα, σε όφελος του ελληνικού λαού, της ανάπτυξης και του περιβάλλοντος.  Σε αυτή την κατεύθυνση φιλοδοξεί να πρωταγωνιστήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την ματαίωση των κυβερνητικών εγκληματικών σχεδιασμών.

To Γραφείο Τύπου