Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
19/08/2008

Ανακοίνωση του Τμήματος Υγείας του ΣΥΝ, με αφορμή τη συνάντηση του Υπουργού Υγείας με τον Πρωθυπουργό

Το Τμήμα Υγείας του Συνασπισμού, με αφορμή τη συνάντηση του Υπουργού Υγείας με τον Πρωθυπουργό, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Ο Υπουργός Υγείας πραγματοποίησε την καθιερωμένη μηνιαία επίσκεψη του στο μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να προβεί σε δηλώσεις που θα ωραιοποιούν την πολιτική της κυβέρνησης.

Η τραγική κατάσταση στο Δημόσιο σύστημα υγείας εξαιτίας της υποχρηματοδότησης, οι τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, οι απάνθρωπες συνθήκες δουλειάς των εργαζόμενων σε αυτό, οι συνεχείς ιδιωτικοποιήσεις και τα δωράκια στο μεγάλο ιδιωτικό τομέα, καθώς και η έλλειψη στοιχειώδους κοινωνικής πολιτικής για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες επιχειρείται με μεγάλα λόγια να κουκουλωθούν.

Την ίδια ώρα ο Υπουργός Υγείας αφήνει ανοικτό το ζήτημα να τεθούν και νέοι περιορισμοί στην πρόσβαση των πολιτών σε υπηρεσίες υγείας με την επιβολή πλαφόν.

Η πολιτική αυτή δεν μπορεί πλέον να συνεχιστεί. Οι πολίτες έχουν ανάγκη από ένα δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας για όλους .  Η υγεία  των πολιτών δεν μπορεί να στριμώχνεται στην νεοφιλελεύθερη λογική του περιορισμού των δημοσιονομικών ελλειμμάτων».

Τμήμα Υγείας