Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
13/03/2006

Συνέντευξη Τύπου του Ν.Κωνσταντόπουλου κατά την επίσκεψή του στην Τρίπολη

Κατά την επίσκεψή του στην Τρίπολη ο βουλευτής και πρώην Πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Α. Κωνσταντόπουλος έδωσε συνέντευξη Τύπου στα ΜΜΕ κατά τη διάρκεια της οποίας επεσήμανε τα παρακάτω:

Για την κατασκοπεία και τις υποκλοπές

Πρόκειται για τη σοβαρότερη πρόκληση σε βάρος της ελληνικής δημοκρατίας, που αποσταθεροποιεί το πολιτικό σύστημα και υπηρετεί τον «Μεγάλο Αδελφό». Τον φωτογράφισε τον «Μεγάλο Αδελφό» ο κ. Κορωνιάς, ο πρώην Γραμματέας της Πρεσβείας των ΗΠΑ κ. Κίσλιγκ, αλλά και η Κυβέρνηση με τους χειρισμούς της, που δείχνουν ότι ξέρει, αλλά φοβάται και δεν θέλει να πει.

Αυτό το σύστημα κατασκοπείας σε βάρος των ελληνικών πολιτικών κομμάτων και ενοχλητικών πολιτών, λειτουργεί με έγκριση του Πρέσβη Μίλερ, λειτούργησε πριν και μετά τους Ολυμπιακούς και λειτουργεί και σήμερα, εν γνώσει του σημερινού πρέσβη κ. Charles Ries, που κατά τη διάρκεια της μυστικής προκαταρκτικής ανάκρισης επισκέφθηκε ξαφνικά τον κ. Καραμανλή. Επίσης η αποκάλυψη έγινε πολύ πριν το Μάρτιο 2005. Επ΄αυτών γνωρίζει η Ε.Υ.Π., της οποίας υπάρχουν σχετικές εκθέσεις και της οποίας μηχανισμοί ενεπλάκησαν.

Να μην υποβαθμισθεί η υπόθεση, με το επιχείρημα ότι έτσι γίνεται, γιατί είναι επικίνδυνος αυτός ο εθισμός. Να μην αφεθεί αυτή η υπόθεση με το σκεπτικό ότι δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε, γιατί είναι εξουθενωτική αυτή η παραίτηση. Να μην συσκοτιστεί η αλήθεια με το παιχνίδι ευθυνών, μεταξύ εταιρειών και προσώπων, που είναι συνεργοί και υπόλογοι.

Σήμερα προσπαθούν πολλοί να βγάλουν την ουρά τους έξω από μια υπόθεση που έχει πολύ ψαχνό και πολλές ουρές. Η παγιδευμένη Δημοκρατία είναι μια απονευρωμένη Δημοκρατία και η κοινωνία των συνακροάσεων και παρακολουθήσεων είναι μια ταπεινωμένη κοινωνία. Γι΄αυτό χρειάζεται να εγερθεί ο συνταγματικός πατριωτισμός των πολιτών της Κυβέρνησης, των κομμάτων, των πνευματικών ανθρώπων.

Το παρείσακτο λογισμικό αφαιρέθηκε, γιατί ήταν πειστήριο κι έδειχνε που κατέληγαν οι ευθείες των συνακροάσεων. Πριν από την αφαίρεσή του η Vodafone, η Ericsson και Intracom, ο κ. Κορωνιάς και η Κυβέρνηση είδαν κι έμαθαν για τον εντοπισμό του χώρου συνακροάσεων και γι΄αυτό αξιολογήθηκε ως υπόθεση εθνικής ασφαλείας με εσωτερικές συνεννοήσεις.

Ανεξάρτητα από την δικαστική έρευνα, πολιτικά οφείλει η κυβέρνηση να καταλάβει ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μηχανισμούς, που αξιοποιούν το πλαίσιο των λεγομένων νομίμων εκτροπών από τη συνταγματική τάξη, για να επιβάλλουν το αντιδημοκρατικό μόρφωμα της καθολικής επιτήρησης, γι΄αυτό κι επιβάλλεται επανεξέταση της θέσης της Ελλάδας ως προς το πλαίσιο αυτών των οδηγιών και ταχύτατη δημιουργία πρόσθετων εγγυήσεων και θεσμικών πολιτικών αντίβαρων, ώστε να μην οδηγούμαστε πολιτικό σύστημα και πολίτες στον εφιαλτικό κόσμο του Μεγάλου Αδελφού.

Για την απογραφή

Η κυβέρνηση είναι πολλαπλώς εκτεθειμένη. Χρησιμοποίησε την απογραφή ως πρόσχημα για να εγκαταλείψει τις προεκλογικές υποσχέσεις και να επιβάλει ακόμα πιο σκληρή δημοσιονομική πολιτική. Πρόβαλε την απογραφή ως μέτρο διαφάνειας εναντίον της δημιουργικής λογιστικής, αλλά διατηρεί τους ειδικούς λογαριασμούς και τις παραγγελίες για δύο πενταετή εξοπλιστικά προγράμματα πάνω από 30 δις ευρώ, δηλαδή περισσότερα από το Δ΄ Κοινοτικό Πλαίσιο. Έτσι εξακολουθεί ο εκτροχιασμός των δημοσίων οικονομικών, η αύξηση της ανεργίας και της ακρίβειας, η στασιμότητα της πραγματικής οικονομίας και της απασχόλησης, η διαιώνιση της αδικίας και της διαπλοκής.

Για το ΣΥΝ και την πολιτική κατάσταση

Ο ΣΥΝ έχει την ευκαιρία και μπορεί να παίξει αποφασιστικό ρόλο στο πολιτικό σύστημα και στην κοινωνία των πολιτών.

Η σαφής κι ορατή φθορά της κυβέρνησης της Ν.Δ., η αδυναμία της αξιωματικής αντιπολίτευσης του ΠΑΣΟΚ να πείσει ως εναλλακτική κυβέρνηση, ο ανταγωνισμός τους για το ποιος απογοητεύει περισσότερο, η περιχαράκωση του ΚΚΕ εναντίον όλων και το ΛΑΟΣ, που καραδοκεί και λαϊκίζει, δείχνουν ότι μέσα στη γενική ρευστότητα κι απροσδιοριστία του πολιτικού πεδίου, ο ΣΥΝ πρέπει να παρέμβει ως δύναμη ανασύνθεσης των πολιτικών συσχετισμών και εναλλακτικής πολιτικής πρότασης, για να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις εξόδου από τις παραλλαγές του νεοφιλελευθερισμού και τις εναλλαγές του δικομματισμού.

Ο ΣΥΝ με ότι ιστορικά και πολιτικά αντιπροσωπεύει και συμβολίζει, μπορεί και πρέπει να αναμετρηθεί δημιουργικά με την πραγματικότητα των προβλημάτων, του πολιτικού συστήματος και της περιόδου, που διανύουμε. Δεν έχει περιθώρια να αναμετριέται με τον εαυτό του ούτε να μετράει εσωτερικές πλειοψηφίες και μειοψηφίες. Η δημιουργική σύνθεση, είναι η δυναμική της δημοκρατίας, της αριστεράς και της πολιτικής κι όχι η στατική αντιπαραβολή αριθμών. Ιδίως σε περιόδους που η κρίση αφορά όλους κόμματα και κοινωνία, θεσμούς και πολίτες.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου