Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
19/08/2008

ΝΑ ΜΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ ΤΩΝ 200.000 ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ

Σχετικά με την ανακοίνωση του Υπουργού Υγείας κ. Δ. Αβραμόπουλου για την καταβολή του επιδόματος τριτέκνων, ο Δ.Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ, έκανε την παρακάτω δήλωση:

Ο διαχρονικός εμπαιγμός σε βάρος των 200.000 τριτέκνων οικογενειών συνεχίζεται αφού η κυβέρνηση, αντί να υλοποιήσει την προεκλογική δέσμευση του Πρωθυπουργού από το 2003 για πλήρη εξομοίωσή τους με τους πολύτεκνους, τους δίνει απλά ένα επίδομα.

Οι προεκλογικές δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού προς τις τρίτεκνες οικογένειες αποδείχθηκαν ότι ήταν φθηνά προεκλογικά πυροτεχνήματα για την υφαρπαγή και μόνον των ψήφων τους.

Η πιο αδιάσειστη απόδειξη γιʼ αυτό είναι, ότι η κυβερνητική πλειοψηφία απέρριψε στη Βουλή πριν λίγους μήνες σχετική πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για την ένταξη των τριτέκνων στον ν. 1910/1944 που ισχύει για τους πολύτεκνους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τα δίκαια αιτήματά των τριτέκνων οικογενειών, διεκδικώντας παράλληλα ολοκληρωμένες πολιτικές για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος και για την κοινωνική στήριξη των νέων ζευγαριών και των εργαζόμενων γονέων.

To Γραφείο Τύπου