Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
19/08/2008

Δήλωση του Π.Τριγάζη σχετικά με τη σημερινή σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ

Σχολιάζοντας τη σημερινή σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, ο υπεύθυνος του Τμήματος Εξωτερικής Πολιτικής του ΣΥΝ Πάνος Τριγάζης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Το ΝΑΤΟ, που βαρύνεται με τον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας, δεν μπορεί να εμφανίζεται ως εγγυητής της ασφάλειας και του Διεθνούς Δικαίου σε καμία περιοχή της Ευρώπης. Η διεύρυνσή του προς ανατολάς έχει ήδη οδηγήσει στην αποδυνάμωση και περιθωριοποίηση του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), ενός θεσμού, στη βάση των αρχών και στο πλαίσιο του οποίου θα μπορούσαν να βρεθούν ειρηνικές λύσεις στα προβλήματα του Καυκάσου, με τη συμμετοχή και της Ρωσίας.

Τούτη την ώρα οι ηγεσίες των χωρών της Ευρώπης - της Ελλάδας συμπεριλαμβανομένης - είναι μπροστά στη μεγάλη ευθύνη  να αρνηθούν τη νέα διεύρυνση της Ατλαντικής Συμμαχίας με τη Γεωργία και την Ουκρανία, αποκρούοντας τις πιέσεις της κυβέρνησης Μπους. Ταυτόχρονα, να συμβάλουν σε προσπάθειες, στο πλαίσιο του ΟΗΕ και του ΟΑΣΕ, για την αποκλιμάκωση της κρίσης στον Καύκασο και την επίλυση των προβλημάτων στη βάση του Διεθνούς Δικαίου προς όφελος της ειρήνης και της ασφάλειας όλων των χωρών και λαών της περιοχής.

To Γραφείο Τύπου