Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
20/08/2008

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ με αφορμή τις χθεσινές ανακοινώσεις της Τράπεζας της Ελλάδας για τη διεύρυνση του ελλείμματος του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών

Με αφορμή τις χθεσινές ανακοινώσεις της Τράπεζας της Ελλάδας για τη διεύρυνση του ελλείμματος του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ τονίζει:

Κάθε αναφορά πλέον στα μεγέθη της ελληνικής οικονομίας αποτελεί μια δυσάρεστη είδηση.

Οι χθεσινές ανακοινώσεις της Τράπεζας της Ελλάδας σχετικά με τη διεύρυνση του ελλείμματος του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών, πρόβλημα που δεν προέκυψε χθες και δεν οφείλεται μόνο στις αυξημένες διεθνείς τιμές του πετρελαίου το προηγούμενο διάστημα, πιστοποιούν την αποτυχία της εφαρμοζόμενης οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης όλα τα τελευταία χρόνια.

Η κυβέρνηση, με τη σκληρή νεοφιλελεύθερη πολιτική της, οδηγεί την ελληνική οικονομία σε ύφεση. Η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων ούτε πρόσκαιρα δεν οδήγησε στον περιορισμό των δημοσιονομικών ελλειμμάτων, ενώ κατέστρεψε τον παραγωγικό ιστό της χώρας. Την ίδια στιγμή που προβάλει το φάντασμα μιας νέας επιτήρησης από την Κομισιόν.

Όλα δείχνουν ότι η πορεία εφαρμογής του προϋπολογισμού οδηγείται σε ναυάγιο. Τα νέα εισπρακτικά μέτρα, που ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών, ανακαλύπτουν ξανά τα μόνιμα εξιλαστήρια θύματα τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους οικονομικά αδύνατους, ενώ το μεγάλο κεφάλαιο παραμένει στο απυρόβλητο.

Η ανασφάλεια των νέων βρίσκεται στα ύψη, καθώς παραδέρνουν μεταξύ ανεργίας και υποαπασχόλησης.

Τις επόμενες μέρες στη ΔΕΘ ο κ. Καραμανλής θα προσπαθήσει να κάνει το μαύρο άσπρο, η πλειοψηφία, όμως, των πολιτών, που βιώνουν την οικονομική κρίση στην καθημερινότητά τους, θα του δώσουν την πρέπουσα απάντηση.

To Γραφείο Τύπου