Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
13/03/2006

Αλέκος Αλαβάνος: Να συνεχιστεί η λειτουργία του εργοστασίου "ΓΙΟΥΛΑ" και να εξασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας στους εργαζόμενους

Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Αλ. Αλαβάνος και αντιπροσωπεία του Τμήματος Γυναικών του ΣΥΝ, από τη Λίτσα Δουδούμη και τη Δ.Σαγγανά, επισκέφθηκαν σήμερα το εργοστάσιο ΓΙΟΥΛΑ που απειλείται με λουκέτο.

Ο Αλ.Αλαβάνος μετά τη συζήτηση που είχε με τους εργαζόμενους και τους εκπροσώπους τους, έκανε την εξής δήλωση:

«Δεν μπορεί το κάθε εργοστάσιο να καταλήγει σήμερα σε μια κηδεία. Και μάλιστα σε μια εταιρεία η οποία έχει θυγατρικές στη Ρουμανία, τη Βουλγαρία, την Ουκρανία, ακόμα και την Κύπρο και το Λουξεμβούργο και η οποία αποφασίζει να πετάξει άντρες και γυναίκες μ΄ αυτόν τον τρόπο στο δρόμο. Υπάρχει πλήρης ασυδοσία. Ζούμε σε μια χώρα όπου έχει κανείς την αίσθηση ότι δεν υπάρχει κυβέρνηση.

Εμείς ζητάμε να συνεχιστεί η λειτουργία της επιχείρησης αυτής, η οποία είναι κερδοφόρα, η οποία έχει επιδοτηθεί με χρήματα του ελληνικού λαού, και να εξασφαλιστούν τα δικαιώματα και οι θέσεις εργασίας γυναικών και ανδρών που εργάζονται εδώ.»

ΘΕΟΦ.ΧΑΤΖΗΜΟΣΧΟΥ (Πρόεδρος σωματείου εργαζομένων ΓΙΟΥΛΑ): Θα σταματάγαμε και σήμερα τις κινητοποιήσεις, πραγματικά όμως δεν ξέρω τι θα μπορούσε να πείσει πρώτα απ΄ όλα εμάς, σαν Δ.Σ. και μετά τους ίδιους τους εργαζόμενους, τι να τους μεταφέρουμε και τι να τους πούμε για να σταματήσει η κατάληψη και οποιαδήποτε κινητοποίηση.

Πραγματικά πιστεύω, και θέλω να πιστεύω, αν και έχω πολλά ερωτηματικά, ότι αύριο θα έρθουμε εδώ και θα πούμε ευχάριστα νέα στους εργαζόμενους. Έτσι θέλω να κλείσω. Και θέλω πραγματικά να μεταφέρω ευχάριστα νέα. Ποια θα είναι αυτά; Θέσεις εργασίας. Εξασφάλιση θέσεων εργασίας. Να δεχτούμε τι; 2000 μπόνους, αποζημίωση; Να δεχτούμε τι; 45 θέσεις εργασίας 6-7 μήνες; Να συμφωνήσουμε σε τι;»

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου