Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
13/03/2006

Σχετικά με την απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης για το φυσικό αέριο

Ο Παν. Λαφαζάνης, μελος της ΠΓ και υπεύθυνος για την οικονομική και κοινωνική πολιτική του ΣΥΝ, σχολιάζοντας την απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης για το φυσικό αέριο έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Η Υπουργική Απόφαση του κ. Δ. Σιούφα για τον «ορισμό του τιμολογίου μεταφοράς φυσικού αερίου και αεριοποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου» αποτελεί ένα νέο βήμα στην προοπτική παράδοσης της αγοράς φυσικού αερίου αλλά και της ηλεκτρικής ενέργειας στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα.

Ο ΣΥΝ έχει επανειλημμένα καταγγείλει το γεγονός ότι οι τιμές του φυσικού αερίου στη χώρα μας είναι πανύψηλες, επιβαρύνοντας υπέρμετρα την ελληνική οικονομία και κυρίως το καταναλωτικό κοινό, που πληρώνει πανάκριβα τη χρησιμοποίηση του φυσικού αερίου για να καλύψει τις οικιακές ανάγκες και τις ανάγκες θέρμανσης.

Η νέα υπουργική απόφαση και το άνοιγμα του δρόμου στην απελευθέρωση της αγοράς φυσικού αερίου θα έχει ως συνέπεια νέα δυσβάστακτα βάρη για το σύνολο της οικονομίας και τον ελληνικό λαό, σε όφελος της κερδοσκοπίας ιδιωτικών συμφερόντων και προμηθευτών.»

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου