Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
22/08/2008

Συνέντευξη Φώτη Κουβέλη στον Flash για την Υπόθεση Παυλίδη

Σε συνέντευξη που έδωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό Flash (δημοσιογράφος Αντ. Κοκορίκος), ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Φώτης Κουβέλης, ερωτώμενος για την υπόθεση Παυλίδη, επεσήμανε:

«Ο πρωθυπουργός θα μπορούσε να ζητήσει από τον τέως υπουργό να ξεκαθαρίσει τη θέση του και να απομακρυνθεί από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας μέσω της ανεξαρτητοποίησής του μέχρι τη διαλεύκανση της υπόθεσης από τη Δικαιοσύνη».

«Η Βουλή μπορεί να ζητήσει τη δικογραφία από την Εισαγγελία Ρόδου και να ασχοληθεί με την υπόθεση, να αξιολογηθεί δηλαδή από τους βουλευτές, όπως έχουν δικαίωμα σύμφωνα με το Σύνταγμα».

«Η υπόθεση εμπίπτει και στην αρμοδιότητα της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής με δεδομένο ότι αφορά σε στοιχεία που σχετίζονται με τη διαφάνεια».

«Κακώς παρενέβη ο Άρειος Πάγος. Η ανάμιξή του είναι απαράδεκτη. Μεσολάβησε και «αξιολόγησε» τα στοιχεία υποκαθιστώντας παράνομα και τον Εισαγγελέα Ρόδου και τη Βουλή των Ελλήνων. Το Σύνταγμα ορίζει ότι αν στο πλαίσιο ανάκρισης, προανάκρισης, προκαταρκτικής εξέτασης ή διοικητικής εξέτασης προκύψουν στοιχεία, τα οποία σχετίζονται με πρόσωπα που διατέλεσαν ή διατελούν μέλη της Κυβέρνησης, για ποινικά αδικήματα που τέλεσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, αυτά διαβιβάζονται «αμελλητί» στη Βουλή από αυτόν που ενεργεί την ανάκριση, προανάκριση ή εξέταση».

«Εγείρεται τεράστιο ζήτημα που αφορά στη λειτουργία της Δικαιοσύνης, πολλώ δε μάλλον όταν η συγκεκριμένη ενέργεια της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου δείχνει και μαρτυρά ένταξή της σε πολιτικές σκοπιμότητες».

To Γραφείο Τύπου