Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
26/08/2008

Σχετικά με την τροπολογία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που αφαιρεί τις οικονομικές ενισχύσεις των οργανώσεων ΓΕΣΑΣΕ και ΣΥΔΑΣΕ

Το Τμήμα Αγροτικής Πολιτικής του ΣΥΝ, σχετικά με την τροπολογία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Κοντού, που αφαιρεί τις οικονομικές ενισχύσεις των οργανώσεων ΓΕΣΑΣΕ και ΣΥΔΑΣΕ, τόνισε:

Η αφαίρεση νομοθετημένων πόρων στήριξης του αγροτικού συνδικαλιστικού κινήματος αποτελεί επίθεση στο χώρο και στοχεύει στην εξαφάνιση κάθε προσπάθειας στήριξης του αγροτικού κόσμου.

'Αλλο πράγμα είναι η αδυναμία αποτελεσματικής υπεράσπισης, που όντως χαρακτηρίζει στο σύνολο του το αγροτικό κίνημα κι άλλο η ανυπαρξία που θα επιφέρει το συγκεκριμένο χτύπημα. Για την παράτυπη και κομματική λειτουργία των συγκεκριμένων οργανώσεων οι ευθύνες ανήκουν διαχρονικά και σʼ όλες τις ηγεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Βέβαια ο κ. Υπουργός χρησιμοποιεί ως πρόσχημα το επιχείρημα της διάθεσης των συγκεκριμένων ενισχύσεων σε παιδιά αγροτικών οικογενειών χαμηλού εισοδήματος, που φοιτούν σε σχολές ΑΕΙ και ΤΕΙ με γνωστικό αντικείμενο το γεωργικό τομέα.

Πρόκειται για μια λαϊκίστικη τακτική που θυμίζει άλλες εποχές. Κανείς δεν μπορεί να έχει αντίρρηση στις ενισχύσεις των χαμηλών εισοδημάτων, ιδιαίτερα για τα θέματα παιδείας, αλλά αυτές δεν μπορούν να παρουσιάζονται ως κρατικές παροχές, όταν προέρχονται από εισφορές των ίδιων  των ενισχυόμενων.

Η απόσυρση της τροπολογίας και η επαναπροσέγγιση της λειτουργίας του αγροτικού κινήματος αποτελούν τη μόνη λύση.

Τμήμα Αγροτικής Πολιτικής