Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
26/08/2008

Σχετικά με την ανεξαρτησία της Ν. Οσετίας και Αμπχαζίας από την Ρωσική Κυβέρνηση, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ανεξάρτητα από τις εγκληματικές ευθύνες του προέδρου της Γεωργίας και των πατρόνων του για την πρόσφατη αιματηρή κρίση στον Καύκασο, μας βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετους η αναγνώριση της μονομερούς ανεξαρτητοποίησης της Ν. Οσετίας και Αμπχαζίας από τη  Ρωσική κυβέρνηση.

Σταθερή θέση του ΣΥΝ αποτελεί ο σεβασμός των διεθνώς αναγνωρισμένων συνόρων και η αναζήτηση ειρηνικών δημοκρατικών και αμοιβαία αποδεκτών λύσεων, με βάση τον χάρτη του ΟΗΕ και το διεθνές δίκαιο σε προβλήματα όπως αυτά του Καυκάσου, που δυστυχώς υπάρχουν και σε άλλες περιοχές.

Είχαμε έγκαιρα προειδοποιήσει, τόσο ως ΣΥΝ όσο και ως Ευρωπαϊκή Αριστερά ότι η αναγνώριση της μονομερούς ανεξαρτητοποίησης του Κοσόβου με πρωταγωνιστές τις ΗΠΑ και Ευρωπαϊκές χώρες, θα συνιστούσε ένα άκρως επικίνδυνο προηγούμενο και για άλλα παρόμοια διεθνή προβλήματα. Γι αυτό θεωρούμε άκρως υποκριτική την σημερινή τους στάση.

Επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά η καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης Μπους και των «προθύμων συμμάχων της». 

To Γραφείο Τύπου