Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
02/09/2008

Για τα αποτελέσματα της έκτακτης συνόδου κορυφής της Ε.Ε. για την κρίση στη Γεωργία

Ο Γ. Μπαλάφας, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ, υπεύθυνος για την Eξωτερική Πολιτική και τις Διεθνείς Σχέσεις, αναφερόμενος  στα αποτελέσματα της έκτακτης συνόδου κορυφής της Ε.Ε. για την κρίση στη Γεωργία, τόνισε:

Στη γραμμή που εγκαινίασε ο προεδρεύων της Ε.Ε. Νικολά Σαρκοζί από τις πρώτες ημέρες της κρίσης στον Καύκασο κινήθηκε η απόφαση της έκτακτης συνόδου κορυφής της Ε.Ε. Πρόκειται για μια απόφαση συμβιβαστική, στην οποία δεν καταγράφηκαν οι απόψεις που ζητούσαν καταδίκη της Ρωσίας και η οποία σωστά διεκδικεί για την Ε.Ε. έναν πρωταγωνιστικό και ισορροπιστικό ρόλο  στην παρούσα μεγάλη κρίση και, ίσως, γενικότερα.

Ο ΣΥΝ, που κατήγγειλε τον τυχοδιωκτισμό του Σαακασβίλι αλλά και αντιπαρατέθηκε καθαρά στην μονομερή αναγνώριση της ανεξαρτησίας της Ν. Οσετίας και της Αμπχαζίας από την Ρωσία, θεωρεί ότι η λύση στα σύνθετα διεθνή προβλήματα βρίσκεται στο αντίποδα της προσφυγής στη βία, στην κατεύθυνση του σεβασμού του διεθνούς δικαίου, της συνεννόησης και της ειρηνικής επίλυσης των διαφορών.

Αυτή τη λογική θα εξακολουθήσουμε να υπηρετούμε και αυτή τη λογική πιστεύουμε ότι οφείλει να προωθεί, στην κρίση του Καυκάσου και συνολικά, τόσο η ελληνική κυβέρνηση όσο και η Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

To Γραφείο Τύπου