Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
14/03/2006

Αλέκος Αλαβάνος: "Μονόλογος του τρόμου ο "διάλογος" της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό"

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Αλαβάνος, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για την απεργιακή κινητοποίηση στις 15 Μάρτη και για το ασφαλιστικό , δήλωσε τα εξής:

«Εμείς καλούμε όλο τον κόσμο, και ειδικά τους νέους ανθρώπους, να συμμετάσχουν στην πανεργατική κινητοποίηση που γίνεται αύριο. Η Ελλάδα, συντάσσεται δίπλα στη Γαλλία και δίπλα στη Γερμανία, που συνταράσσονται από αγώνες για τα εργασιακά δικαιώματα.

Είναι ανοιχτά πολλά θέματα. Για μας πρώτο θέμα είναι το θέμα της ανεργίας, και ειδικά της ανεργίας των νέων ανθρώπων. Είναι τα θέματα της άμυνας του κοινωνικού κράτους, που δέχεται επιθέσεις, στις κλαδικές συμβάσεις, στον χρόνο εργασίας, και μην ξεχνάμε ότι φτάσαμε μέχρι την πολιτική επιστράτευση.

Τώρα, δυστυχώς, ανοίγει ένα νέο μέτωπο επίθεσης, που έχει σχέση με τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων.

Αυτό που λέει η κυβέρνηση δεν είναι διάλογος. Είναι μονόλογος του τρόμου, ο οποίος ξέρουμε πού αποσκοπεί. Αποσκοπεί σε περισσότερα χρόνια δουλειάς, σε μικρότερες συντάξεις και σε αντικατάσταση της ασφάλισης που υπάρχει σήμερα από την ιδιωτική ασφάλιση.

Εμείς θα αντιταχθούμε σ΄ αυτή την πολιτική, προβάλλοντας ταυτόχρονα τις δικές μας θέσεις, διεκδικητικά και αγωνιστικά, όπως είναι η αντιμετώπιση των θεμάτων της εισφοροδιαφυγής, η ασφάλιση των μεταναστών, και άλλα ζητήματα.»

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου