Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
29/08/2008

Σχετικά με το πόρισμα της επιτροπής για τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα

Σχετικά με το πόρισμα της επιτροπής για τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. και Υπεύθυνος Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΝ, έκανε την εξής δήλωση:

«Η κυβέρνηση της Ν.Δ., όπως χρησιμοποίησε για να περάσει τον πρόσφατο αντιασφαλιστικό νόμο ως λαγό την επιτροπή Αναλυτή, αξιοποιεί και την επιτροπή επαναξιολόγησης των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων για να προωθήσει το σαρωτικό πετσόκομμα τους.

Οι κυβερνητικές περικοπές στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα είναι οπισθοδρομικές, βάρβαρες αλλά και ρατσιστικές σε βάρος της νεολαίας.

Αυξάνουν τα όρια ηλικίας και μειώνουν τις συντάξεις εκατοντάδων χιλιάδων ασφαλισμένων. Ζημιώνουν τα ασφαλιστικά ταμεία που χάνουν τις αυξημένες εισφορές και οδηγούν σε απολύσεις παλαιών εργαζομένων που ήταν ενταγμένοι σ’ αυτά. Αποτελούν ένα νέο μεγάλο δώρο στις επιχειρήσεις που γλιτώνουν τα υψηλά ασφάλιστρα.

Η κυβέρνηση αυτή που σαρώνει ό,τι απέμεινε από τα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα πρέπει να φύγει το συντομότερο δυνατό πριν αφανίσει οτιδήποτε κοινωνικό και συλλογικό υπάρχει σ’ αυτή τη χώρα».

To Γραφείο Τύπου