Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
14/03/2006

Συνάντηση Αλ.Αλαβάνου και Αλ.Τσίπρα με τον Δήμαρχο Αθηναίων κ.Μπεχράκη

.Δέσμευση για ισότιμη προβολή και ενημέρωση όλων των δημοτικών παρατάξεων

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Αλαβάνος και ο Αλ. Τσίπρας, υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων, της Δημοτικής Κίνησης «ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΗ», συναντήθηκαν σήμερα με τον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Θ. Μπεχράκη στα γραφεία του κόμματος.

Μετά τη συνάντηση έγιναν δηλώσεις:

ΑΛ. ΑΛΑΒΑΝΟΣ: «Να ευχαριστήσουμε τον Δήμαρχο Αθηναίων για την επίσκεψή του. Του ευχόμαστε να έχει μια καλή παρουσία αυτούς τους μήνες μέχρι τις δημοτικές εκλογές, παρόλο που εμείς δεν βλέπουμε την θέση του Δημάρχου Αθηναίων ως έναν προθάλαμο για να περάσει κάποιος στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Παρόλα αυτά, υπάρχουν σημαντικά προβλήματα που ζητούν λύση.

Με τον κ. Δήμαρχο είχαμε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση, για τα θέματα των ελεύθερων χώρων, που είναι λίγοι στην Αθήνα, και ειδικότερα για το θέμα του Ελαιώνα και για τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν εκεί. Επίσης συζητήσαμε για τα θέματα των απορριμμάτων, τα θέματα τα κοινωνικά, το θέμα της λειτουργίας του νυχτερινού ωραρίου των καταστημάτων και κυρίως της παρέμβασης του Δήμου στο ζήτημα της ανεργίας. Η ανεργία, ειδικά για τους νέους, είναι ένα καυτό ζήτημα.

Έχει μεγάλες ευθύνες ο Δήμαρχος και του ευχόμαστε να πάει καλά. Αλλά υπάρχουν και άλλα μεγάλα θέματα που θα συζητηθούν πηγαίνοντας προς τις δημοτικές εκλογές. Ο Δήμαρχος μας διαβεβαίωσε ότι όλοι οι υποψήφιοι θα έχουν ίσες δυνατότητες και στην ενημέρωσή τους από τις υπηρεσίες και στην προβολή τους από τους σταθμούς ενημέρωσης που διαθέτει ο Δήμος.»

Θ. ΜΠΕΧΡΑΚΗΣ: «Δέχθηκα τα συγχαρητήρια του Προέδρου και του υποψηφίου και είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση. Προσπαθώ να ενημερώσω όλη την πολιτική ηγεσία του τόπου για τα προβλήματα που έχει η πόλη μας και να ζητήσω, στη διάρκεια της θητείας μου, τη βοήθειά τους.

Επίσης επιδιώκω να γνωρίζουν οι δημοτικές παρατάξεις που θα σχηματιστούν για να έχουν συμμετοχή στις επόμενες δημοτικές εκλογές, ότι από πλευράς δημοτικής αρχής θα τους δοθούν όλες οι δυνατότητες για να έχουν ενημέρωση και προβολή ισότιμη.

Θεωρώ ότι η συζήτηση ήταν εξαιρετικά χρήσιμη, εποικοδομητική και πιστεύω, και λέω προς κάθε κατεύθυνση, ότι τα προβλήματα της Αθήνας θέλουν την ενεργή συμμετοχή όλων μας. Κανένας δεν μπορεί μόνος του να φέρει αποτελέσματα. Και η συλλογικότητα στις δημοτικές δράσεις είναι η προϋπόθεση για την επιτυχία.»

ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: «Είχαμε μια εποικοδομητική συζήτηση με τον σημερινό Δήμαρχο. Ο κ. Μπεχράκης είναι ένας άνθρωπος που γνωρίζει τα προβλήματα της Αθήνας, διότι είναι επί σειρά ετών δημοτικός σύμβουλος και διετέλεσε Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τη δημαρχιακή θέση για ένα καλύτερο αξίωμα. Δυστυχώς όμως είναι περιορισμένη η θητεία του. Ελπίζουμε να είναι δημιουργική. Του ευχόμαστε να είναι δημιουργική. Και το σημαντικό είναι ότι δεσμεύτηκε ότι η προεκλογική περίοδος θα είναι μια περίοδος όπου θα συζητηθούν προγράμματα, θέσεις και λύσεις για τα μεγάλα προβλήματα της πόλης μας.»

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου