Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
29/08/2008

Για τις αρχαιρεσίες στις Αθλητικές Ομοσπονδίες

Στον απόηχο των Ολυμπιακών αγώνων του Πεκίνου και των όσων θλιβερών γεγονότων συνόδεψαν την ελληνική παρουσία σʼ αυτούς, ξεκινούν οι εκλογικές διαδικασίες στις Αθλητικές ομοσπονδίες της χώρας.

Οι αρχαιρεσίες αυτές θα έπρεπε να αποτελέσουν την αφετηρία για μια ανατροπή της σημερινής απαράδεκτης κατάστασης που επικρατεί στο διοικητικό πεδίο του ελληνικού αθλητισμού, με την σχεδόν απόλυτη επικράτηση των διαδρομιστών και των μετριοτήτων, με την αποθέωση της κομματικοποίησης και των υμετέρων, με την απομάκρυνση και την περιθωριοποίηση των εντίμων, ανιδιοτελών και ικανών παραγόντων. Είναι αυτή η κατάσταση που επικρατεί στη μεγάλη πλειοψηφία των ομοσπονδιών, η οποία έχει οδηγήσει στην κατάντια και το μαρασμό το αθλητικό οικοδόμημα της χώρας παρά τις φιλότιμες και αγωνιώδεις προσπάθειες χιλιάδων αθλητών, προπονητών, γονιών και παραγόντων.

Δυστυχώς, όπως όλα δείχνουν, βρισκόμαστε μπροστά σε μια σύγκρουση με μοναδικό στόχο τη νομή και τον έλεγχο της οικονομικής, πολιτικής και προσωπικής εξουσίας που καλούνται να διαχειριστούν οι διοικήσεις που θα εκλεγούν. Από τη μια οι δυνάμεις του «πράσινου» παραγοντικού κατεστημένου κι από την άλλη η «γαλάζια» κυβερνητική απάντηση που επικαλείται την …κάθαρση και την …αλλαγή(!). Στην ουσία, οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος.

Και η παράσταση άρχισε!!! Εκβιασμοί σωματείων και παραγόντων πάνω στην αγωνία τους για επιβίωση, υποσχέσεις και συναλλαγές με τα χρήματα του Έλληνα πολίτη, αλλαγές στρατοπέδων σε μια νύχτα, παρεμβάσεις γραμματέων βουλευτών κι από δω κι από κει, όλοι οι θίασοι στη σκηνή σε μια κλωτσοπατινάδα χωρίς έλεος!!!!

Πραγματικές διαφορές; Από ελάχιστες έως μηδαμινές. Στα θέματα ντόπινγκ, οικονομικής διαφάνειας, εμπορευματοποίησης, αναπτυξιακού σχεδιασμού, ιδιωτικοποίησης του χώρου, αξιοποίησης των Ολυμπιακών -και όχι μόνο- εγκαταστάσεων, αποχουντοποίησης των καταστατικών, χέρι-χέρι «παράδοση» και «κάθαρση», παρά τις όποιες προεκλογικές διακηρύξεις.

Οι δυνάμεις της ριζοσπαστικής αριστεράς καλούν όλους τους αθλητικούς παράγοντες -ανεξάρτητα πολιτικής τοποθέτησης- που δεν έχουν τίποτα κοινό με τη «σκοτεινή πλευρά» της μιζέριας και της διαφθοράς, να ξεκινήσουν την προσπάθεια αναγέννησης του ελληνικού αθλητισμού, αρνούμενοι τη χειραγώγηση και τον εξευτελισμό των προσωπικοτήτων τους. Να οργανώσουν τις δυνάμεις τους και να διεκδικήσουν και μέσα από τις αρχαιρεσίες την παρέμβαση τους στη διαχείριση του παρόντος και του μέλλοντος του υγιούς, μαζικού και καθαρού αθλητισμού που θέλουν να υπηρετήσουν.

Τμήμα Αθλητισμού