Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
28/08/2008

Παρατεταμένο καθεστώς ασυδοσίας και αυθαιρεσίας της ελληνικής αστυνομίας υπόκεινται οι οικονομικοί μετανάστες

Γίναμε πάλι θεατές του χαρακτηριστικού ελληνικού «τσαμπουκά» των οργάνων της ελληνικής αστυνομίας που μετέφερε σαν τα ποντίκια στη φάκα ανυπεράσπιστους οικονομικούς μετάναστες σε καρότσα αγροτικού φορτηγού στην Λάρισα.

Ένα επιπλέον περιστατικό που έρχεται να προστεθεί στην αλυσίδα αυθαιρεσιών και ασυδοσίας από τα όργανα της ελληνικής αστυνομίας σε βάρος των μεταναστών στους οποίους εξαντλείται η αυστηρότητα και η αστυνομική βία όταν στοιβάζονται στα στρατόπεδα κράτησης περιμένοντας την επαναπροώθησή τους ή όπως στη Μανωλάδα αλλά παλιότερα και στον Τύρναβο διεκδικούν καλύτερα μεροκάματα και λιγότερη εκμετάλλευση. Η μοίρα των ανθρώπων αυτών είναι προδιαγεγραμμένη. αποτελούν στην καλύτερη περίπτωση το γρανάζι της νεοφιλελεύθερης οικονομικής μηχανής των πλούσιων χωρών της ΕΕ και των ΗΠΑ. άνθρωποι χωρίς αξιοπρέπεια και δικαιώματα.

Η άμεση δυσμενή μετάθεση του Διοικητή του Τμήματος συνοριακής φύλαξης Ελασσόνας, θεωρούμε ότι προσπαθεί μάλλον να διασκεδάσει την κοινή γνώμη όταν σε επίπεδο κρατικής πολιτικής ευθύνης η ελληνική κυβέρνηση συντάσσεται με τα σχέδια του Σαρκοζί για περαιτέρω σκλήρυνση των μέτρων περιφρούρησης του ευρωπαϊκού χώρου και περιθωριοποίησης των λεγόμενων μη νόμιμων μεταναστών.

Τμήμα Δικαιωμάτων