Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
28/08/2008

ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΤΑ ΒΑΡΕΑ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ

Σχετικά με τις προωθούμενες αλλαγές στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, ο Δημ. Στρατούλης, μέλος της ΠΓ και Υπέυθυνος Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΝ δήλωσε τα ακόλουθα:

«Η Κυβέρνηση της ΝΔ μετά τον Αντιασφαλιστικό της Νόμο με τον οποίο επιβαρύνει όλους τους ασφαλισμένους και κυρίως τις γυναίκες και τους νέους, χρησιμοποιώντας ως προκάλυμμα την επιτροπή που συστάθηκε με βάση τον νόμο Ρέππα για την επαναξιολόγηση των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων, επιδιώκει να εξαιρέσει από αυτά χιλιάδες ασφαλισμένους και να συρρικνώσει τα ασφαλιστικά δικαιώματα όσων απομείνουν σε αυτά.

Από αυτές τις περικοπές θα ζημιωθούν εκατοντάδες χιλιάδες εργαζομένων αλλά και τα Ασφαλιστικά Ταμεία που θα στερηθούν τις αυξημένες  γι αυτόν τον σκοπό εισφορές των εργοδοτών και εργαζομένων. Οι μόνοι που θα επωφεληθούν θα είναι οι εργοδότες που θα γλυτώσουν την αυξημένη ασφαλιστική εισφορά τους για όσους εργάζονταν σε βαριά και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

Οι περικοπές στα βαριά και ανθυγιεινά επαγγέλματα είναι κοινωνικά άδικες, αδικαιολόγητες και βαθύτατα ταξικές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει με κάθε τρόπο τους αγώνες των εργαζομένων να αποτρέψουν αυτές τις περικοπές και διεκδικεί την διεύρυνση εφαρμογής του κανονισμού βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων και στα αντίστοιχα επαγγέλματα του δημοσίου.

To Γραφείο Τύπου