Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
27/08/2008

Επίσκεψη Αλέξη Τσίπρα στην Ικαρία

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γρηγόρη Ψαριανό, επισκέπτεται σήμερα, Πέμπτη 27/8, για δεύτερη ημέρα την Ικαρία.

Το πρωί επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο στον Αγ. Κήρυκο και αμέσως μετά έκανε δηλώσεις:

«Επισκεφθήκαμε το νοσοκομείο του Αγ. Κήρυκου και συναντηθήκαμε με τους εργαζόμενους, οι οποίοι ανέλυσαν τα διαρκώς ογκούμενα προβλήματα. Επιβεβαιώθηκε η διαπίστωση που έχουμε κάνει εδώ και καιρό ότι γίνεται μια συστηματική προσπάθεια να απαξιωθεί το δημόσιο σύστημα υγείας.

Το μεσημέρι ο Πρόεδρος του ΣΥΝ συναντήθηκε με τους τρεις δημάρχους του νησιού και συζητήσανε τα προβλήματα συγκοινωνιών, περιβάλλοντος και γενικότερης ανάπτυξης της περιοχής.  

Για τα φορολογικά μέτρα

Τα μέτρα Αλογοσκούφη- Καραμανλή είναι μια απαράδεκτη φοροεπιδρομή που οδηγεί σε ασφυξία τα ασθενέστερα οικονομικά στρώματα και ιδιαίτερα τους ελεύθερους μικρο-επαγγελματίες που ήδη πλήττονται από την ακραία νεοφιλελεύθερη οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.

Όσον αφορά τη φορολόγηση των μερισμάτων ο ΣΥΝ έχει μιλήσει εδώ και καιρό για την ανάγκη φορολόγησής τους. Δυστυχώς όμως και αυτό γίνεται με λανθασμένο και άδικο τρόπο.

Ο ΣΥΝ λέει ναι στη φορολόγηση του πλεονάσματος, όχι στη φορολόγηση του υστερήματος. Τέλος, το ερώτημα είναι, πού θα πάνε αυτά τα χρήματα; Στην κοινωνική πολιτική και στο κοινωνικό κράτος; Όχι βέβαια. Θα πάνε για να καλύψουν τις τρύπες που άνοιξαν οι υπέρογκες εξοπλιστικές δαπάνες και οι φοροαπαλλλαγές προς τους οικονομικά ισχυρούς».

To Γραφείο Τύπου