Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
04/09/2008

Δήλωση Παν.Λαφαζάνη σχετικά με τα μέτρα του κ. Χρ. Φώλια για τις τιμές που διαθέτουν τα προϊόντα τους οι πολυεθνικές εταιρείες στη χώρα μας

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ και βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Βʼ Πειραιά, σχολιάζοντας τα μέτρα  του κ. Χρ. Φώλια για τις τιμές που διαθέτουν τα προϊόντα τους οι πολυεθνικές εταιρείες στη χώρα μας, έκανε την παρακάτω δήλωση:

« Ο κ. Φώλιας ομολόγησε αυτό που καταγγέλλαμε επί χρόνια και απέρριπτε ο ίδιος και η κυβέρνησή του: τη ληστρική σε βάρος των καταναλωτών κερδοσκοπική συμπεριφορά των πολυεθνικών εταιρειών.

Όπως ο  κ. Φώλιας ομολόγησε, η κυβέρνησή του, αλλά και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, κάλυπταν απολύτως τη λεηλασία του καταναλωτικού κοινού από τις πολυεθνικές εταιρείες με την καλπάζουσα ακρίβεια.

Το τραγικό είναι ότι τα δήθεν μέτρα που ανακοινώθηκαν για τη χαλιναγώγηση της ληστείας του καταναλωτικού κοινού από τις πολυεθνικές όχι μόνο δεν είναι αποτελεσματικά, αλλά και κινδυνεύουν  να νομιμοποιήσουν μια απαράδεκτη κατάσταση: οι ίδιες εταιρείες να πουλάνε ακριβότερα σε μια χώρα σαν την Ελλάδα, που οι μισθοί και οι συντάξεις βρίσκονται σχεδόν στον πάτο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όσο η κυβέρνηση διατηρεί ανέπαφο και ασύδοτο το καθεστώς των «απελευθερωμένων» αγορών και των «απελευθερωμένων» τιμών, ενώ παραμένει ανεξέλεγκτη η επιδίωξη της υψηλότερης δυνατής κερδοφορίας και η αλχημιστική διαμόρφωση των ισολογισμών των επιχειρήσεων, τίποτα ουσιαστικό δεν μπορεί να προχωρήσει για την αντιμετώπιση της καλπάζουσας ακρίβειας»

To Γραφείο Τύπου