Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
05/09/2008

Συνεχίζεται η εγκατάλειψη και η αδιαφορία για την περιοχή της Αγιάς Ρουμέλης Σφακίων

Ερώτηση του Γιάννη Δραγασάκη προς τους υπουργούς Εμπορικής Ναυτιλίας, ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ, Ανάπτυξης

Ως γνωστόν  η περιοχή Αγιά Ρουμέλη της επαρχίας Σφακίων Κρήτης αποτελεί το χώρο εξόδου από τον εθνικό δρυμό της Σαμαριάς και από εκεί διακινούνται ετησίως 350.000 περίπου επισκέπτες.

Ο μοναδικός τρόπος επικοινωνίας με την υπόλοιπη Κρήτη είναι η μικρή ακτοπλοΐα που συνδέει την Αγία Ρουμέλη με τα Σφακιά, και επειδή δεν υπάρχει λιμάνι ώστε τα πλοία να προσεγγίζουν με ασφάλεια, κατά καιρούς έχουν προκληθεί ζημιές οι οποίες όμως με ευθύνη της πολιτείας δεν έχουν αποκατασταθεί.

Για το λόγο αυτό, με συνεχείς ερωτήσεις μας από το 2006 προς τα αρμόδια υπουργεία είχαμε θέσει μεταξύ άλλων και το επιτακτικό ζήτημα αποκατάστασης των ζημιών στους προβλήτες.

Σύμφωνα με τις σχετικές απαντήσεις των υπουργείων, έχει συνταχθεί η Τεχνική Μελέτη του έργου «Αποκατάσταση ζημιών στις Λιμενικές υποδομές της Αγιάς Ρουμέλης και Λουτρού Σφακίων, ύψους 430 εκ ? και έχουν εκδοθεί οι αναγκαίες εγκρίσεις από τα αρμόδια υπουργεία καθώς και ότι το έργο θα υλοποιούταν εντός του 2007.

Όμως 2 χρόνια μετά τις υποσχέσεις, δεν έχει γίνει τίποτε.

Κατόπιν αυτού ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί

1) Πού οφείλεται η μεγάλη καθυστέρηση στη δημοπράτηση των έργων αποκατάστασης των ζημιών στους εν λόγω προβλήτες;

2) Τι μέτρα προτίθενται άμεσα να λάβουν στην κατεύθυνση αυτή προκειμένου να αποκατασταθούν επιτέλους οι ζημιές και να μπορούν τα πλοία να προσεγγίζουν με ασφάλεια;

Ο ερωτών βουλευτής

Γιάννης Δραγασάκης