Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
08/09/2008

Σε δεύτερη μοίρα οι αγρότες της χώρας...

Δήλωση Βαγγέλη Αποστόλου, μέλους της ΠΓ του ΣΥΝ και υπεύθυνου σε θέματα αγροτικής πολιτικής για ομιλία Πρωθυπουργού στη Δ.Ε.Θ.

Για ακόμη μία φορά η κυβέρνηση της ΝΔ, απέδειξε μέσω της παρουσίας του Πρωθυπουργού, κ. Καραμανλή, στη ΔΕΘ, την παντελή αδιαφορία της για τον αγροτικό κόσμο της χώρας και τα τεράστια προβλήματα του. Η μη αναφορά του Πρωθυπουργού στα προβλήματα αυτά απλά επιβεβαιώνει το γεγονός ότι οι αγρότες βρίσκονται σε δεύτερη μοίρα όσον αφορά τις προτεραιότητες της κυβέρνησης του.

Η ραγδαία μείωση του αγροτικού εισοδήματος, η αύξηση του κόστους παραγωγής και η ανεξέλεγκτη δράση των «καρτέλ» και των μεσαζόντων, προφανώς είναι θέματα τα οποία δεν τολμά να αγγίξει η κυβέρνηση της ΝΔ προκειμένου να δείξει έστω ότι έχει αντιληφθεί το μέγεθος των προβλημάτων των αγροτών και της ελληνικής υπαίθρου γενικότερα.

Η ανυπαρξία κάποιου στρατηγικού σχεδίου δράσης για την αγροτική πολιτική της χώρας που έχει ως αφετηρία τις προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και συνεχίζεται με τον ίδιο ακριβώς ρυθμό και από την κυβέρνηση της ΝΔ δείχνει την  έλλειψη οποιουδήποτε σχεδιασμού επί τόσα χρόνια και έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο τους αγρότες και στη σταδιακή ερήμωση της υπαίθρου.

To Γραφείο Τύπου