Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
08/09/2008

«ΚΟΛΑΦΟΣ» ΓΙΑ ΤΟΝ κ. Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ Ο ΠΑΝΥΨΗΛΟΣ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ και βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Βʼ Πειραιά, σχολιάζοντας τα στοιχεία της ΕΣΥΕ για τον πληθωρισμό του Αυγούστου, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Μια μέρα μετά την παρουσία του στη Θεσσαλονίκη ο κ. Κ. Καραμανλής εκτίθεται βαρύτατα στην κοινή γνώμη από τα στοιχεία για τον πληθωρισμό του Αυγούστου, που ανακοίνωσε η ΕΣΥΕ.

Η είδηση της διατήρησης και αυτού του επίπλαστου πληθωρισμού, που ανακοινώνει η ΕΣΥΕ, στα πανύψηλα επίπεδα του 4,7 % τον Αύγουστο, παρά τις θερινές εκπτώσεις και την κάμψη των διεθνών τιμών πετρελαίου, αποτελεί «κόλαφο» για τον κ. Κ. Καραμανλή και τα όσα καθησυχαστικά μας είπε για την πορεία της οικονομίας.

Μετά την κατάρρευση του προϋπολογισμού και τόσα άλλα δυσμενή για την οικονομία, έρχεται ο επίμονα υψηλός πληθωρισμός και ακόμα περισσότερο η καλπάζουσα ακρίβεια, η οποία θα ενισχυθεί από την εξαγγελθείσα φοροεπιδρομή, να καταδείξουν την πλήρη και παταγώδη αποτυχία της κυβερνητικής πολιτικής και των συναινετικών νεοφιλελεύθερων δογμάτων.

Έχουμε μια κυβέρνηση της ακρίβειας που λειτουργεί ως τροχονόμος των αυξήσεων στις αγορές και ως εμπρηστής των ανατιμήσεων στις κοινωφελείς υπηρεσίες, με χαρακτηριστικό νέο παράδειγμα τις δηλώσεις του κ. Φώλια για νέα «χαράτσια» από την καταρρέουσα ΔΕΗ στους καταναλωτές, στο όνομα του δήθεν «κοινωνικού τιμολογίου»

Αυτή την ώρα χρειάζεται άμεση, έκτακτη στήριξη των λαϊκών εισοδημάτων που λεηλατούνται από τις ραγδαίες ανατιμήσεις, τη στιγμή που εφαρμόζονται σκληρές πολιτικές λιτότητας τόσο με την κυβερνητική πολιτική όσο και με την απαράδεκτη Συλλογική Σύμβαση ΣΕΒ-ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ)»

To Γραφείο Τύπου