Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
02/09/2008

Δημήτρης Παπαδημούλης στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Δημ. Παπαδημούλης μιλώντας σήμερα στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ (Πην. Γαβρά) για τις πολιτικές εξελίξεις, δήλωσε μεταξύ άλλων:

Για τις καταγγελίες ΠΑΣΟΚ για νοθεία στη Βουλή

Προσυπογράφω τη σχετική δήλωση του κοινοβουλευτικού μας εκπροσώπου, Φ. Κουβέλη. Το βέβαιον είναι ότι υπάρχει μια αταξία, απαράδεκτη για κοινοβουλευτική διαδικασία. Επίσης υπάρχει μια κινητικότητα και μια ενεργή ανάμιξη βουλευτών της ΝΔ, όπως ο κ. Τραγάκης και η κα Πατριανάκου, οι οποίοι θεσμικά δεν έχουν κανένα ρόλο. Είναι ο «λοχίας» και η «δεκανέας» της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ –χρησιμοποιώ τους όρους όχι υποτιμητικά. Όμως δεν είναι ψηφοσυλλέκτες, ούτε τίποτε σχετικό. Όλα αυτά δεν προσδίδουν κύρος στο κοινοβούλιο. O κ. Σιούφας πρέπει να φροντίσει -με τη συνδρομή όλων των κομμάτων- το Κοινοβούλιο, ιδιαίτερα σε τέτοιες κορυφαίες στιγμές, όπως αυτή της έγκρισης μιας συνταγματικής αναθεώρησης, να λειτουργεί πιο οργανωμένα, έτσι ώστε να μην δημιουργούνται τέτοια φαινόμενα.

Για τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις

Η κύρια προτεραιότητα για μας είναι τα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα και η κακή διακυβέρνηση του τόπου. O λόγος για τον οποίον ο κόσμος είναι εξοργισμένος με την κυβέρνηση και απογοητευμένος από το ΠΑΣΟΚ είναι τα οικονομικά μέτρα και κυρίως η οικονομική του κατάσταση και προοπτική. Ο κόσμος είναι στριμωγμένος, απογοητευμένος και τον πνίγει το δίκιο. Γιατί βλέπει οι ασθενέστεροι να κάνουν συνεχώς θυσίες και τα «ρετιρέ» της κοινωνίας να ζουν και να βασιλεύουν. Η Ελλάδα μετά από 15 χρόνια μονόπλευρης λιτότητας είναι μια χώρα πολύ ακριβή σε σχέση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, με πολύ χαμηλούς μισθούς, με αδύνατο κοινωνικό κράτος και άθλια δημόσια οικονομικά, τα οποία ο κ. Αλογοσκούφης χρησιμοποιεί ως επιχείρημα για να βάλει και άλλα χαράτσια. Ο κόσμος, είτε ψήφισε ΝΔ, είτε ψήφισε ΠΑΣΟΚ, είτε ψήφισε Συνασπισμό, όταν ανήκει στα ασθενέστερα στρώματα της κοινωνίας, είναι θυμωμένος. Θέλει άλλη προοπτική.

Στις δημοσκοπήσεις, αν δεν θέλουμε να τις βλέπουμε με χρωματιστά γυαλιά, φαίνεται ότι η φθορά της ΝΔ είναι εντυπωσιακή. Φαίνεται μια μεγάλη απογοήτευση για το ΠΑΣΟΚ, η οποία μάλιστα μεγαλώνει. Τα δύο μεγάλα κόμματα ενώ κάποτε άθροιζαν 85%, τώρα αθροίζουν μόνο 53%.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι λίγο παρακάτω απʼ ότι σε προηγούμενες δημοσκοπήσεις και αυτό φυσικά πρέπει να το πάρουμε υπόψη μας. Aλλά αυτό συμβαίνει την ώρα που πέφτει σημαντικά η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και εκτινάσσεται αυτό που λέμε «αδιευκρίνιστη ψήφος». Ορισμένοι "προφητεύουν" εδώ και μήνες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ξεφουσκώνει. Από το Μάρτιο και μετά όμως, που έχουμε μια έκρηξη των δημοσκοπικών ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ, αυτό που επιβεβαιώνουν οι δεκάδες δημοσκοπήσεις είναι η εδραίωση του ΣΥΡΙΖΑ σε διψήφια ποσοστά. Ποσοστά που είναι υπερδιπλάσια από το ποσοστό που καταγράφηκε πριν από 11 μήνες στις εκλογές. Θυμίζω ότι κάποιοι που ενοχλούνται από την φωνή του ΣΥΡΙΖΑ, την αντιπολιτευτική μας παρουσία και την διάθεσή μας να αλλάξουμε τα πράγματα, έλεγαν από τον προηγούμενο Σεπτέμβρη ότι και το 5% είναι «φούσκα». Αν κάτι συμβαίνει είναι ότι μειώνεται γρήγορα το ποσοστό της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Ένα μέρος αυτής της δυσαρέσκειας το καρπώνεται ο ΣΥΡΙΖΑ και ένα μέρος πάει στο «κανένας». Κύκλοι του δικομματικού και οικονομικού κατεστημένου, δεν θέλουν αυτή η διαμαρτυρία για την πολιτική της ΝΔ και τις ευθύνες του ΠΑΣΟΚ να διοχετευθεί προς την αριστερά. Δεν θέλουν η αριστερά να παίζει έναν ρυθμιστικό ρόλο, προτιμάνε σενάρια τύπου «κόμμα Γκένσερ», «κόμμα επιχειρηματιών», συνεργασία ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, παρά μια στροφή προς τα αριστερά. Γιʼ αυτό έχουμε πολλούς αντιπάλους και δεχόμαστε σκληρές επιθέσεις. Γιατί εμείς δεν είμαστε μπλεγμένοι ούτε σε σκάνδαλα Siemens, ούτε με σκάνδαλα όπως αυτό της μονής Βατοπεδίου.

To Γραφείο Τύπου