Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
04/09/2008

Συνέντευξη Δ.Παπαδημούλη στο ραδιόφωνο του ALPHA

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Δ. Παπαδημούλης μιλώντας σήμερα στο ρ/σ Αλφα (Μπ. Παπαπαναγιώτου) δήλωσε μεταξύ άλλων:

Για τις τελευταίες δημοσκοπήσεις

«Οι δημοσκοπήσεις έχουν μηνύματα για όλους. Μετά τη δημοσκοπική έκρηξη τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, παρόλο που ορισμένοι, για τα συμφέροντά τους, διαρκώς "προφητεύουν" ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ξεφουσκώνει, όλες οι  δημοσκοπήσεις επί 6 μήνες επιβεβαιώνουν την σταθεροποίηση του ΣΥΡΙΖΑ σε διψήφιο ποσοστό, υπερδιπλάσιο αυτού που πήραμε στις εκλογές, πριν από 11 μήνες.

O κόσμος που στρέφεται προς εμάς αναγνωρίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η μαχητικότερη αντιπολίτευση απέναντι στη ΝΔ και περιμένει από εμάς ένα πληρέστερο, ολοκληρωμένο και πειστικό πρόγραμμα. ζητά από εμάς εναλλακτική πρόταση και προοπτική, όχι μόνο για μια δυναμική αντιπολίτευση σε μια άθλια κυβέρνηση, αλλά και για την διακυβέρνηση της χώρας. Πρέπει να δουλέψουμε πολύ, με συλλογικότητα και συνοχή, έχοντας μπροστά μας τον ορίζοντα των ευρωεκλογών και ενδεχομένως των εθνικών εκλογών. »

Για τη φθορά της κυβέρνησης

«H κυβέρνηση της ΝΔ ξεφτίζει και φθείρεται πολύ γρήγορα.  Πριν 11 μήνες η ΝΔ έκανε μια μικρή βουτιά από 45,5% στο 41,5%. Τώρα καταγράφει ποσοστά της τάξης του 25% στην κάλπη των ευρωεκλογών και κάτω του 30% στην κάλπη των εκλογών. Αν συνεχίσει έτσι, με την οικονομία και τα οικονομικά των νοικοκυριών να επιδεινώνονται, την άθλια οικονομική πολιτική, την οποία ντρέπονται να υποστηρίξουν ακόμη και νεοδημοκράτες υπουργοί και βουλευτές, δεν νομίζω ότι εύκολο να αντέξει για πολύ αυτή η κυβέρνηση. Πέρα από το οικονομικοκοινωνικά προβλήματα που είναι η μεγάλη πέτρα στην πλάτη της ΝΔ, κάθε μέρα  σχεδόν, ξεσπά και ένα νέο σκάνδαλο το οποίο «μυρίζει» άσχημα ηθικά και πολιτικά.  Όλα αυτά μαζί συνθέτουν ένα οξύ πολιτικό πρόβλημα. Ο κ. Καραμανλής μπορεί να αντέχει ακόμα ως ο πιο καλά κρυπτόμενος Πρωθυπουργός από τη μεταπολίτευση μέχρι τώρα, αλλά έχει την πρώτη πολιτική ευθύνη για όλα. Δεν μπορεί να κρύβεται αιωνίως, πότε πίσω από τον κ. Αλογοσκούφη και πότε πίσω από τον κ. Ρουσόπουλο.»

To Γραφείο Τύπου