Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
10/09/2008

Δήλωση Δ.Στρατούλη σχετικά με την έκθεση του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ για την οικονομία και την απασχόληση

Σχετικά με την έκθεση του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ για την οικονομία και την απασχόληση ο Δημήτρης Στρατούλης μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και υπεύθυνος εργατικής πολιτικής του δήλωσε τα εξής:

«Η έκθεση του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ επιβεβαιώνει την εκτίμησή μας, ότι οι εφαρμοζόμενες νεοφιλελεύθερες πολιτικές της κυβέρνησης της ΝΔ, που αποτελούν τη συνέχεια αντίστοιχων πολιτικών των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, είναι όχι μόνο ταξικές σε βάρος των φτωχότερων κοινωνικών στρωμάτων αλλά και αποτυχημένες αφού έχουν οδηγήσει σε αδιέξοδα την οικονομία.

Οι κυβερνητικές πολιτικές έχουν ως αποτελέσματα, οι εργαζόμενοι της χώρας μας σε σχέση με τους άλλους εργαζόμενους στην Ευρώπη της ζώνης του ευρώ να εργάζονται περισσότερο, να πληρώνονται λιγότερο, να  φορολογούνται περισσότερο, να έχουν τα πιο περιορισμένα δικαιώματα, το πιο φτωχό σύστημα κοινωνικής προστασίας, και να είναι τα μεγαλύτερα θύματα της ανεργίας, της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας και της διευρυνόμενης ακρίβειας.

Οι αντικοινωνικές κυβερνητικές πολιτικές πρέπει να ηττηθούν και να προωθηθεί μίας πολιτική εναλλακτική στο νεοφιλελευθερισμό. Μία άλλη πολιτική, που δεν θα έχει ως προτεραιότητα την αύξηση των επιχειρηματικών κερδών, αλλά την κάλυψη των κοινωνικών αναγκών, την αύξηση της απασχόλησης, την άρση των κοινωνικών αδικιών και ανισοτήτων, την ριζική αναδιανομή των εισοδημάτων και δικαιωμάτων υπέρ των πιο αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων, την βελτίωση της κοινωνικής προστασίας και την αναβάθμιση του περιβάλλοντος».

To Γραφείο Τύπου